Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Els adolescents de la Ribera d’Ebre demanen que es facin més cicles formatius a la comarca

8 octubre 2009 · Noticies

Els nois i noies que cursen E.S.O als centres de la Ribera d’Ebre ( IES Julió Antonio de Móra d’Ebre i l’IES Flix de Flix i el Col•legi Santa Teresa de la capital de la comarca ) reclamen que es realitzin a la comarca cicles formatius relacionats amb les activitats físiques, sanitat, hosteleria i turisme i imatge personals. Precisament, cap centre de la Ribera d’Ebre ofereix aquest cicles.

“ Jo també participo, jo també decideixo “ és procés participatiu iniciat pels departaments de Joventut, immigració i els serveis socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per conèixer les necessitats dels joves que cursen l’Ensenyament Secundari Obligatori (E.S.O). El procés, que ha gestionat la consultura Neòpolis, s’ha basat en tres grans àmbits com són l’educació, la formació post obligatòria i el lleure. Pel que fa l’educació s’ha preguntat als joves sobre el centre on cursen els estudis, i el paper de la família en el procés de formació. Respecte l’educació post obligatòria, l’estudi es centrar en les opcions que tenen els alumnes riberencs i el fet que molta d’aquesta oferta educativa estigui fora de la comarca. El darrer àmbit del procés ha estat el lleure, en aquest cas, els adolescents han valorat l’oferta que hi ha en aquest moments a la comarca i les mancances que detecten respecte aquesta qüestió.

El president del Consell Comarcal, Bernat Pellisa, ha agraït l’esforç dels centres educatius, els tècnics de l’empresa encarregada de l’enquesta i també dels enquestats. Pellisa ha agafat el comprimís d’aixecar a les administracions superiors les mancances detectades pels joves i que es constaten en l’estudi. “ Ara tenim la pilota a la nostra teulada, això vol dir que les conclusions que deriven del treball serà responsabilitat del polítics, almenys, intentar fer-les possibles”. En aquest sentit, el president del Consell riberenc, espera que en els propers mesos es puguin començar a veure, com a mínim, alguns resultats.

L’acte també ha comptat amb la presència de Fernando Pintado, subdirector General de Participació de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat el fet que la participació del joves “ ens ha de fer pensar en la millora de la qualitat de la democràcia, que no es fa només desitjant-la o invocant-la, sinó amb accions com les que heu dut a terme amb aquesta enquesta”. Pintado també s’ha referit al paper de les administracions i ha apuntat el fet que “ com deia el president, la pilota està ara la teulada de les institucions i esperem donar-li la resposta necessària”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: