Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre lliurà al club nàutic i a l’ajuntament de Móra d’Ebre els diplomes d’acreditació de les curses de muletes com a festa d’interès comarcal

31 agost 2009 · Noticies

El consell ha tancat amb el lliurament d’avui l’entrega de diplomes al municipis que celebren curses de muletes o pontones. El passat 3 d’Agost a Móra la nova, el dia 15 a Flix i avui ha estat el torn de la capital de la Ribera.

El president del Consell Comarcal, Josep Solé, considera que les curses de muletes formen part de tradició de la comarca, ja que forment part de la identitat riberenca. El diploma acreditatiu com a festa d’interes comarcal “ ve a ser un reconeixement a unes activitat que són ancestrals i que calia donar-los-hi aquesta distinció perquè servis d’estímul per a les persones que treballen per mantenir la tradició. En aquest sentit el consell ja ha reconegut altres festes comarcals com la de Santa Agada de Riba Roja o la de Sant Antoni d’Ascó entre d’altres”.

Respecte el primer curs de Sirgadors que s’ha celebrat, Albert Pujol, president el Centre d’estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), destaca la voluntat de “recupera una activitat que gira la voltant del riu però des d’uns perspectiva lúdica”. En la primera edició hi ha hagut tres participants, un fet que segons Pujol n’assegura la continuïtat. Per el president del CERE, el repte ara és fer arribar aquest activitat a altres municipis que celebren festa del riu com Móra la nova, o Flix. A tot això, Pujol assenyala que “ també voldriem afegir elements com vestir els sirgadors com abans o que forma equips de tres persones com es feia tradicionalment”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: