Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’escriptor novell Armando Vericat guanya el XXVII Premi de Narrativa Ribera d’Ebre de Vinebre

27 agost 2009 · Noticies

La darrera edició del premi literari de Vinebre va rebré trenta un originals, una xifra record segons l’alcaldessa del municipi, Gemma Carim. Carim va dedicar unes paraules per la regidora de Flix , Montse Canals traspassada aquesta setmana. L’alcaldessa de Vinebre també va agrair el suport de les diferents institucions i entitats comarcals i supracomarcal en totes les edicions del premi, i ,especialment, en l’edició d’enguany “ una època de crisi en què les dotacions per la cultura son el primer lloc on es nota la situació econòmica”.

El conseller de Cultura de l’ens comarcal, Joan Josep Duran va ser l’encarregat d’entregar la part econòmica del premi riberenc, dotat amb 3000 euros. Duran va felicitar a tots el guanyadors de les anteriors edicions i als alcaldes de Vinebre que han fet la seva aportació per tal que el premi del municipi “hagi aconseguit el prestigi i nom dins la literatura catalana” . “Pel Consell Comarcal patrocinar el certament literari també és una senyal de prestigi perquè l’anomenada que dona el premi a Vinebre i a la comarca és important” va afegir el conseller de Cultura.

Oriol Izquierdo, director de la Institució de les Lletres Catalanes, va ser l’encarregat de tancar l’acte. Izquierdo va subratllar el fet que premis com el de Vinebre “ fan una funció molt important per fer present la nostra literatura a la nostra societat, per donar suport als escriptors, per ajudar que les lletres catalanes no sigui només una ombra gloriosa del passat sinó que també un nervi constructor de la nostra identitat present”.

Durant l’acte es va presentar l’obra guanyadora de la l’any passat “ La veïna i altres animals domèstics” de Rosa pagès i es va poder escoltar Dídac Rocher, que va presentar temes del seu darrer disc, en què, al costat de temes propis, posar música a lletres de Sebastià Alzamora, Màrius Sempere i Joan Margarit entre d’altres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: