Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Benissanet celebra la IV Mostrar de l’Auberge

18 juliol 2009 · Noticies

El secretari General de DAR ha destacat l’èxit de la convocatòria de la mostra assenyalant que amb aquest 4 anys es començar a consolidar com a referent dins de la comarca. Xavier Castellà ha remarcat les polítiques del DAR centrada en l’ajuda al desenvolupament rural, la sostenibilitat econòmica de les produccions agrícoles i una indústria alimentaria potent que pugui competir a l’exterior.

Castellà també ha fet referència al virus de la sharka que darrerament s’ha detectat al municipi. “ Jo he fet un vot de confiança al serveis sanitat vegetal del Departament, us demano que vosaltres també el feu i us deixeu aconsella”, vinculat a això el Secretari del DAR ha fet referència a l’arrencada dels arbres que s’ha plantejat com a solució. “ Entenc que és una solució traumàtica perquè per a molts implica arrenca hectàrees importants per vosaltres o en les que havíeu canviat de varietat fa poc temps”. Pel que fa als ajuts per l’arrencada d’arbres, el secretari del DAR assenyalat la data límit del 30 de gener per cobrar aquest ajuts. Tot i axió, el secretari ha anunciat que s’està treballant perquè els afectats puguin rebre els ajuts abans.

El secretari del DAR ha tancat la seva intervenció demanant disculpes als pagesos pels problemes que l’administració els ha causat arran de l’aparició de la sharka i ha animat al continuar organitzant la mostra de l’auberge.

Després de la inauguració, s’ha obert la Jornada tècnica amb una xerrada sobre la sharka a càrrec de Miquel Àngel Solé responsable de Quarantena de la Delegació Territorial de Lleida de DAR.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: