Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’arxiu Comarcal de la Ribera acull l’exposició “LA VIDA DELS TREBALLADORS CATALANS AL PRIMER TERÇ DEL SEGLE XX: LES LLAVORS DE LA REVOLUCIÓ

4 maig 2009 · Noticies

Es tracta d’una mostra elaborada per l’Arxiu Nacional de Catalunya que ofereix una cinquantena de fotografies i plafons explicatius, amb l’objectiu d’explicar el rerefons social que va donar lloc a la lluita dels obrers catalans per unes condicions de vida i de treball dignes, i per aconseguir el reconeixement dels seus drets socials. La mostra conté imatges d’alguns dels fotògrafs i documentalistes més importants del període en qüestió, com Gabriel Casas o Brangulí.

En l’acte d’inauguració, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, va destacar el treball que, des de fa 2 anys, l’Arxiu s’està fent “tant en la vessant de preservar la memòria com la de dinamitzar la vida cultural de la comarca”. Respecte l’exposició Solé va relacionar la situació de crisi econòmica actual amb el primer terç del segle XX ja que “ ara és més necessari que mai saber d’on venim(a nivell laboral el moment en que es van pendre les fotografies) , per entendre el present i encarà els reptes de futur que se’ns presenten”.

Per la seva banda, l’alcalde de Móra d’Ebre, Josep Solé Biosca, va destacar la iniciativa de l’Arxiu Comarcal per acollir exposicions que generen força interès. L’alcalde morenc va recordar que la inauguració d’aquesta mostra tanca la Setmana Cultural del municipi.

L’exposició romandrà oberta des del 4 fins al 15 de maig, de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00 i de 15.30 a 18.00 hores.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: