Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller d’Innovació, Universitat i Empresa, Josep Huguet, inaugura la Torre Fusellera del castell de Móra d’Ebre

20 abril 2009 · Noticies

Des del passat divendres Móra d’Ebre ja disposar d’u nou actiu turístic i patrimonial. Es tracta de la Torre Fusellera del castell morenc. El conseller d’Innovació, Universitat i empresa Josep Huguet va ser l’encarregat d’inaugurar les obres de rehabilitació que també inclouen dos panells informatius situats al nivell més alt de la torre.

En l’acte d’inauguració, el tinent alcalde i regidor de Cultura, Joan Josep Duran, i l’alcalde morenc, Josep Solé, van situar les obres de millora del castell dins el pla de rehabilitació del nucli antic que ha iniciat el consistori.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, en representació del consorci per l’execució del Pla de dinamització turística de les Terres de l’Ebre, va destacar els objectius del Pla de dinamització : “ convertir en actius turístics les potencialitats que hi han a les comarques ebrenques”. Les actuacions del Pla incloen l’arranjament de la Via Verda, la senyalització, a tots els municipis, dels actius turístics i l’obertura de centres d’interpretació entre d’altres. Dins del Pla a la Ribera d’Ebre, a part de la Torre Fusellera, es preveu enllestir l’arranjament del Mas de la Pitoia a Flix; el centre d’interpretació del ferrocarril a Móra la Nova i l’emplaçament del poblat iber de Tivissa, conegut com el castellet de Banyoles. Solé va tancar la seva intervenció va felicitant al poble de Móra d’Ebre per una nova instal•lació “ que forma part del nostre patrimoni, de la nostra història i de nosaltres mateixos”.

En darrer lloc, el conseller Huguet va remarcar l’aposta del Govern pel desenvolupament econòmic de tots els territoris del país, i va afirmar que el turisme basat en la identitat dels pobles és un dels motors d’aquest desenvolupament local i alhora de tot el territori català. En aquest sentit, Huguet va destacar “ les actuacions patrimonials, acompanyades d’una bona explicació, d’un bon guiatge, les hem de veure com una inversió i no com una despesa”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: