Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Èxit de participació de la VII Festa de les Cigonyes celebrada a la Reserva Natural de Sebes (Flix)

29 març 2009 · Noticies

La VII Festa de les Cigonyes arriba l’any que es compleix el 20è aniversari de la creació del Grup de Natura Freixe i 10 de la inauguració del Mas director, seu del grup i punt d’inici de les més 2000 visites que ja ha rebut enguany la Reserva Natural de Sebes.

La representació de titelles “El cargol Mossi i el cuc”, a càrrec de la companyia La Closca, ha obert la festa. Després s’han repartit els diplomes al nens i nenes de la comarca i alguns municipis limítrofes nascuts l’any 2008.

Prèviament, les autoritats han donat la benvinguda a les 300 persones que tot i el cel ennuvolat s’han desplaçat fins a la reserva natural flixanca. L’alcalde del municipi Pere Muñoz, ha agraït a tots el participants la seva presència. Un agraïment que ha estes als membres del grup natura Freixe per la seva tasca. La festa ha servit també per presentar el nou president del grup de natura Freixe, Josep Manel Albiach.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, ha destacat el paper que la festa de la Cigonyes té en l’educació mediambiental dels infants. Solé ha instat al pares “ ha educar en els valors naturals que representen la Reserva Natural de Sebes”. En el mateix sentit s’ha expressat, la directora de la Direcció General de Medi Natural de la Generalitat, Núria Bonaventura. “ Agreixo i felicito als organitzadors de la Festa per la tasca de sensibilització que fan respecte la conservació de la natura”. Bonaventura també va felicitar el grup Natura Freixe pel seu vintè aniversari ja que “ amb la seva activitat han complementat, des de la societat civil, la tasca de l’administració en la protecció i difusió de la natura”.

La Festa ha comptat amb la participació de Jordi Sargatal, fins fa unes setmanes, president de la Fundació Territori i Paisatge de Caixa de Catalunya. El grup Natura Freixe ha obsequiat Sargatal amb una ampolla d’oli elaborat amb la producció de la Reserva i un quadre de la mateixa. Sargatal ha recordat les seves primeres visites a Sebes i sobretot la primera vegada que va parla de la possibilitat de porta cigonyes a la reserva flixanca. “ Vareu tenir fe, no us acabava de convèncer, però vareu tenir fe. I ara a Sebes hi ha 12 parelles de cigonyes, quan fa trenta-cinc a Catalunya només n’hi havia set. Ara ha Catalunya ja n’hi ha més de tres-centes parelles”.

Posteriorment, les autoritats han lliurat el diplomes al infants nascuts l’any passat que s’han desplaçat des dels diferents municipis de la Ribera i la Fatarella i Maials entre d’altres municipis. L’alliberament d’un xoriguer, un esparver i un aligot han posat punt i final als actes.

Durant la festa l’acalde de Flix, Pere Muñoz; el president del Consell Comarcal de la Ribera, Josep Solé; el director dels Serveis Territorials de Medi Ambient, Víctor Gimeno i la directora General de la Direcció General de Medi Natural, Núria Ventura han realitzat una visita llampec al Mas de Pitoia, un equipament que en els propers mesos s’espera que s’obri el centre d’interpretació del camí de Sirga.

Al finalitzar l’acte, Josep Albiach, es mostrava satisfet de l’assistència de públic i agraïa el paper del voluntaris. Com a projectes de futur més importants, Albiach assenyalava “ la consolidació de la feina feta fins ara, i amb ganes d’aconseguir noves vies de finançament, ja que som una ONG. Un projecte molt important seria la consolidació de Sebes i meandre de Flix entorn l’aprenentatge, amb el conveni que mantenim amb el departament d’Educació i l’Obra social de Caixa de Catalunya ja ens han visitat més de 1000 escolars de les nostres comarques”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: