Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller de Governació Jordi Ausàs visita la comarca de la Ribera d’Ebre

19 març 2009 · Noticies

La visita el conseller de Governació i Administracions Públiques, Jordi Ausàs, a la Ribera d’Ebre ha començat a la seu del Consell Comarcal on després de signar al llibre d’honor, ha presentat al costat del president de l’ens comarcal ,Josep Solé, el pla Ciutats Digitals.

Solé ha destacat “ la bona sintonia que hi ha hagut amb la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la informació alhora de tira endavant el programa pilot de Territori Tic i triar la Ribera com a comarca pilot”. El president del Consell ha recordat que gràcies al Territori Tic tots els municipis disposen d’un punt TIC ( Tecnologies de la Informació i la Comunicació), o Telecentre. Fent referència al programa de Ciutat Digital, Josep Solé a clos la seva intervenció assenyalant “ el suport i la sensibilitat que hem tornar a rebré amb el nou projecte, que podem entendre com una continuïtat del Territori Tic. El nou pla vindrà a reforçar encara més tota aquesta feina d’implantació de les noves tecnologies tan entre la ciutadania com entre les empreses, els ajuntaments i a tot el territori de la nostra comarca.

El tècnic del departament d’Informàtica, Miquel Vila ha repassat els objectius del Pla Ribera d’Ebre, Territori Digital. Aquest són els objectius:

– Gestió interna d’expedients de l’Administració local
– Actuacions sobre la gestió dels serveis socials
– Informatització de la gestió de les competències delegades
– Informatització de la gestió dels vehicles de serveis
– Actuacions de dinamització per afavorir el teletreball
– Adaptacions de la xarxa de punts turístics de la comarca
– Creació d’aplicacions de promoció i gestió dels allotjaments rurals
– Coordinació dels Punt TIC de tota la comarca
– Coordinació de la formació en matèria TIC
– Ampliació de la xarxa d’Internet sense fils de la comarca

Els objectius és centren en quatres eixos transversals:

– Opta per un model comarcal de gestió ( des del telecentre de Móra d’Ebre es coordinar la resta de telecentres)
– La formació en TIC ( Des del novembre de l’any fins ara s’han realitzat 19 cursos en les 14 poblacions de la comarca)
– Difusió i promoció de les TIC
– Avaluar el destí dels recursos destinats a aconseguir els objectius

El Conseller de Governació ha tancat la presentació recordant que la Ribera d’Ebre “ és un referent en promoció de les Tecnologies de la informació i la comunicació, ha estat territori pilot”. Ausàs ha relacionat els objectius del Pla amb la dinamització econòmica de la comarca i el pas cap a a l’administració on-line. El conseller de Governació i Administracions Públiques ha afegit que “ la feina del departament no acaba amb una aportació econòmica. L’acompanyament serà per sempre. Aquesta no és una foto fixa. Vam crear el projecte pilot de Territori TIC, ara el Ribera d’Ebre, Territori Digital pels propers dos anys, i després ja crearem alguna programa per continua difonent i potenciant les TIC a tot el país i especialment a la Ribera d’Ebre”.

El departament de Governació aportar 393.376 euros als gairebé 600.000 del pressupost total del pla Ribera d’Ebre, Territori Digital.

Posteriorment, Ausàs ha inaugurat la nau del Serveis Municipals del Consell Comarcal. I ha tancat la seva visita a l’ajuntament de Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: