Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Les comarques de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta inicien l’aplicació del programa d’ajuts europeus Leader

23 febrer 2009 · Noticies

En el ple extraordinari del Consorci d’Intercomarcal d’Iniciatives Socioeconòmiques s’ha ratificat el càrrecs d president del Consorci, que ocuparà Pere Martí, president del consell terrraltí, i vicepresident, Bernat Pellisa, vice president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, entre d’altres.

En la sessió plenària també s’han incorporat al CIIS les entitats públiques i privades que n’ha sol•licitat la incorporació. Amb les incorporacions d’aquestes, el CIIS s’ha constituït com a grup d’acció local per la gestió del programa Leader.

Els projectes presentats s’hauran de cenyir al criteris de valoració aprovats en les bases reguladores dels ajuts Leader del Departament d’Agricultura, Alimentació i Acció rural (DAR). Les bases estableixen les següents mesures:

– Millora els processos de transformació i comercialització dels productes agraris i agrobotigues

– Creació i desenvolupament de microempreses

– Foment d’activitats turístiques

– Conservació i millora del patrimoni rural

El president del CIS, Pere Martí, a assenyala al final del ple que “ mirarem els projectes amb lupa. Ens trobem en un temps díficils i el Leader és una oportunitat per genera treball i il•lusió”. Martí també ha valorat molt com a molt positiu el fet de treballar, “una vegada més”, amb la comarca veïna de la Ribera d’Ebre.

Per la seva banda, el vicepresident de l’ens, Bernat Pellisa, ha agraït l’esforç i implicació dels agents privats alhora de tirà endavant el programa d’ajuda europeus. Pellisa va insta als empresaris“ hem de presentar projectes per exhauri tot el diners del nostre grup d’acció local”.

Josep Sole, president del Consell Comarcal riberenc, que va actuar d’amfitrió, va destacar l’oportunitat que significa la inversió dels 7,3 milions d’euros dels ajuts que, degut a que l’ajut només arriba al 30% de la inversió, augmenten fins als 20 o 25 milions d’euros d’inversió a les dos comarques en els propers 6 anys”.

El ple ha estat seguit per representant de entitats públiques ( ajuntaments, consell comarcal), com privades ( empresaris del sector vitivinicola i hosteleria majoritariament).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: