Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Tot preparat a la Torre de l’Espanyol per la celebració de la 6a Festa de la Clotxa el proper diumenge

11 febrer 2009 · Noticies

L’acte de presentació de la sisena festa de la Clotxa, que es celebrarà als carrers de la Torre de l’Espanyol, ha comptat amb la presència de representants del sector de la restauració local i d’entitats del sector com la Cambra de Comerç i l’Associació d’empresaris d’hostaleria de la demarcació.

Joan Casanova, president de l’Associació de restauradors de la comarca, ha mostrat la voluntat del restauradors “ de mostrar les excel•lències de la Clotxa a tothom i fer-la arribar a tothom”. Pel Consell Comarcal , el conseller de Turisme, Oscar Bosch, ha apuntat la consolidació de la festa, “ fa sis anys vam començar mig en broma, amb la presència del Pere Tàpies. Ara sis anys després ja podem dir que s’ha consolidat la festa i per tant la presència de la clotxa com a vincle amb el territori “. En aquest sentit, Bosch ha xifrat en 2000 clotxes les que s’han consumit abans de la festa en les diferents fires i esdeveniments celebrats en els municipis de la comarca.

La Cambra de Comerç de Reus ha donat el seu suport una any més a la festa. Un suport que la Cambra també farà arriba amb el consorci País del Vi, un projecte de promoció de l’enoturisme a la demarcació. “ Un projecte en què no oblidarem la Ribera d’Ebre” ha puntualitzat Joan Albert Campos, president de la comissió consultiva de Turisme de la Cambra.

Per la seva banda el gerent de l’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la província de Tarragona, Francesc Vives, ha parlat de la identificació entre la Clotxa i la comarca, “he de constatar l’encert de trobar un plat tradicional, antic que tal vegada des del territori no se li ha donat la importància de les coses senzilles, però que per la gent que fa turisme és això és el que estan buscant: senyals d’identitat. Vives també ha destacat el paper dels restaurants alhora “ d’innovar un plat rural, de menja de pagès i fer-ne diferents versions com ara en forma de pizza o un desestructuració respectuosa”.

En darrer lloc, l’alcalde de la Torre de l’Espanyol, Xavier Borràs ha explicat les activitats (exposicions, mostrar de productes locals ) que acompanyaran la degustació de la Clotxa.

La presentació de la festa també ha comptat amb una mostra de Clotxes elaborades pels diferents restaurants de la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: