Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Agència catalana de l’Aigua (ACA) ofereix la gestió de les estacions depuradores dels municipis al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

29 gener 2009 · Noticies

Una representació de l’Agència Catalana de l’Aigua s’ha reunit avui amb els alcaldes i representants de 12 municipis de la comarca per oferir-los la possibilitat de mancomunar les competències de sanejament d’aigua a favor del Consell Comarcal.

Actualment, funcionen tres estacions depuradores a la Ribera ( Móra d’Ebre/Móra la Nova, Flix i Ascó) però l’any 2014 es preveu la posada en funcionament de la resta de plantes en cada un dels municipis. Per tal de gestionar totes les plantes, els tècnics de l’ACA han plantejat la possibilitat que el Consell Comarcal s’encarregui de les competències de sanejament dels municipis que així ho vulguin. Això significaria que l’ens comarcal s’encarregaria de l’explotació, el manteniment i reposicions i millores, d’una banda, i la intervenció administrativa dels abocaments al sistema, de l’altra.

Per tal que el Consell Comarcal pugui assolir les competències municipals de sanejament, prèviament els ajuntaments hauran d’aprovar en ple la delegació de les mateixes a favor de l’ens comarcal. Una vegada es reuneixin el número necessari d’ajuntaments per tal de garantir la viabilitat del servei, el Consell Comarcal signarà el conveni de traspàs de gestió amb l’ACA.

Per la seva banda, els alcaldes i representants dels ajuntaments, tot i que en cap moment han rebutjat l’opció presentada, han aixecat un seguit de queixes relatives a les diferents estacions depuradores que l’ACA està construint als municipis.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: