Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Jordi Bosch, valora molt positivament l’execució del projecte Territori TIC a la Ribera d’Ebre

29 gener 2009 · Noticies

El secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques, Jordi Bosch, ha mantingut una reunió amb el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, a Móra d’Ebre per valorar les accions executades en el marc del projecte Territori TIC a la comarca.
.
Aquest projecte, amb un pressupost de més de 400.000 euros i un període d’execució de 12 mesos (entre novembre de 2007 i novembre de 2008), ha servit per assajar un nou model descentralitzat de gestió de polítiques TIC, i ha servit per emprendre accions en diferents àmbits de les TIC, com ara la creació d’infraestructures de Punt TIC, la formació i alfabetització digitals, la dinamització econòmica i la difusió de les noves tecnologies en entorns locals.

El projecte TIC Ribera d’Ebre s’ha basat en diversos eixos com ara la creació de Telecentres a tots els municipis de la comarca, la formació tant del personal de l’administració com dels ciutadans en les diferents eines telemàtiques, el treball conjunt amb el departament de Desenvolupament Econòmic del Consell riberenc ( amb l’assessorament a empresaris i l’organització de les primeres jornades PIMESTIC a la Ribera) i la difusió de l’anàlisi i el seguiment dels resultats aconseguits.

En aquest sentit, en acabar l’execució del projecte, al que la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha contribuït amb una subvenció de 120.000 euros, s’ha assolit la xifra de 98 ordinadors d’accés públic a Internet amb banda ampla, 18 més que els existents al 2007. Actualment, hi ha 7 ordinadors per municipi i un per cada 234 habitants.

Així mateix, s’ha aconseguit una major estabilitat dels dinamitzadors dels 17 Punt TIC ( Telecentres ) existents ala Ribera d’Ebre, ampliant d’11 a 13 el número dels que gaudeixen d’una vinculació laboral estable. D’altra banda, durant el 2008 el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre ha implementat una Plataforma centralitzada de formació TIC, que ha permès la realització de 44 cursos i 28 tallers a la comarca, amb una mitjana de 3 cursos i 2 tallers per municipi.

Finalment, el secretari de Telecomunicacions i Societat de la Informació ha valorat molt positivament la implicació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en l’execució del projecte Territori TIC, tant de l’entitat com dels tècnics que hi han treballat. Tant Jordi Bosch com Josep Solé Arnal, president del Consell, han valorat que l’esforç realitzat a la comarca durant aquesta prova pilot permet afrontar amb garanties l’execució del projecte de Ciutats Digitals, amb què el Consell Comarcal s’ha presentat a la convocatòria d’ajuts de la Secretaria i que es donarà a conèixer en breu.

El projecte Territori TIC s’ha desenvolupat a altres dues comarques de Catalunya, el Pla de l’Estany i el Ripollès, amb resultats igualment satisfactoris.

Prèviament el secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació i el president del Consell han inaugurat la segona jornada PIMESTIC que s’ha organitzat al municipi de Flix.
Bosch ha destacat la necessitat de millora l’ús de les noves tecnologies en les petites i mitjanes empreses per tal de sortir ben posicionades de l’actual situació econòmica. El president del Consell Comarcal ha subratllat el paper de les noves tecnologies a l’hora de desenvolupar qualsevol activitat, també en el sector econòmic. Solé també ha agraït la tasca de la Secretaria de Comunicació per tal de dotar la comarca de les infraestructures necessàries per tenir accés a les TIC.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: