Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El mapa de sòls de la zona fructícola i citrícoles de les Terres de l’Ebres inclou 9 municipis de la Ribera d’Ebre

8 desembre 2008 · Noticies

El mapa de sòls de la Ribera d’Ebre, que es començarà a redactar a començaments d’any, inclou els termes municipals de la zona de la cubeta de Móra: Vinebre, la Torre de l’Espanyol, Ascó , Garcia, Móra la nova, Móra d’Ebre, Benissanet, Miravet i Ginestar.

L’estudi es realitzar mitjançant cales en algunes finques ( cada 25 o 30 hectàrees ) per tal de conèixer la composició i qualitat dels sòls permanents, per aquest motiu, no es tenen en compte les aportacions superficials de fòsfor o potassa provinents dels adobs agrícoles.

La presentació del mapa a la seu del Consell Comarcal també va servir per què des del departament d’Agricultura, Alimentació i Acció Rural ( DAR), promotor de mapa, i les empreses encarregades de la redacció del mateix, demanessin la col•laboració dels ajuntaments alhora de facilitar els permisos necessaris per realitzar les cales ( un forats de dos metres realitzats amb una excavadora que es tapen després de registrar les dades). Pel representants del DAR, el recolzament dels consistoris també és important ja que els ajuntaments coneixen el territori i poden ajudar a localitzar els punts més idonis perquè el mapa sigui representatiu.

Una vegada finalitzat les dades es faran públiques i els municipis rebran la informació extreta de les finques on es realitzin les prospeccions.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: