Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Oficina de Joventut del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre presenta el Pla “ jo també participo, jo també decideixo” dins la jornada per participació i municipis que va celebrar-se Móra d’Ebre

11 novembre 2008 · Noticies

La presentació del pla “ Jo també participo, jo també decideixo” que ha redactat i posarà en pràctica l’Oficina de Joventut del consell riberenc ha estat par de la mostra d’algunes experiències de participació ciutadana en municipis tan diversos com Cambrils, arran de l’aplicació de la Llei de barris i Riells i Viabreda, un municipi gironí de més de 3000 habitants format per 11 urbanitzacions disperses.

La jornada, organitzada pel departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació de la Generalitat, el Centre d’Estudis de la Ribera, l’ajuntament de Móra d’Ebre i el consell Comarcal de la Ribera, ha comptat amb la participació de Marc Rius, director general de participació ciudadana de la Generalitat. Rius ha definit la participació dels ciutadans com una eina de diàleg per presentar a les administracions propostes i necessitats sobre qüestions que afectin un municipi o a un determinat nucli de població.

Per la seva banda el president del Consell Comarcal de la Ribera, Josep Solé , ha destacat els plans de participació que s’han realitzat des de l’ens comarcal que són: la realització de l’Estudi, diagnòstic i participació de les dones a la comarca de la Ribera d’Ebre durant els anys 2006-2007, mitjançant un taller de dones a cada municipi per conèixer la seva opinió envers la formació, treball, etcètera. Per així, elabora un Pla de polítiques de dones adequat a la realitat del territori. Com a conseqüència d’aquest estudi i tenint en compte les seves conclusions es va crear el Servei d’informació i Atenció a les Dones (SIAD) i s’ha treballat en la dinamització de les associacions de dones de la comarca. I aquest any s’engegarà el projecte “jo també participo, jo també decideixo”amb l’objectiu de detectar les necessitats i interessos dels adolescents de 12 a 16 anys de la comarca en l’àmbit dels lleure, formació i ocupació. En aquest cas, es realitzarà una sèrie d’enquestes en els instituts de la comarca. Les conclusions d’aquest treballs s’oferiran als mateixos adolescents, als professors i als tècnics de joventuts de la comarca, el setembre de l’any vinent.

Solé també afegir “ la voluntat del Consell Comarcal de continuar apostant per les polítiques de participació de tots els sectors socials, per tal d’aprofitar les conclusions que s’extreguin per augmentar la participació ciutadana en la presa de decisions”.

Josep Moragrega, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, va destaca la polítiques de participació com una eina que ens ha d’ajudar per “ adonar-nos dels drets i deures de la participació” com una forma de fer política.

Entre les conclusions de la jornada, Fernando Pintado subdirector generla de l’àmbit de la participació local de la Generalitat, va oferir al tècnics locals, la possibilitat de preparà, per l’any 2009, un curs de formació de tècnics de participació. Pintado ha obert la possibilitat que el curs puguin inscriure-s’hi tècnics de les comarques de les Terres de l’Ebre i el Priorat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: