Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

43 dones nouvingudes participen en el taller d’acollida per a dones organitzat pel Pla Territorial de Ciutadania i Immigració de la Ribera d’Ebre

30 octubre 2008 · Noticies

Móra d’Ebre i Flix acullen des del passat mes de setembre el primer taller d’acollida per a dones nouvingudes. Un taller en que es promou el coneixement de la societat catalana, tant pel que fa a la llengua com a les tradicions de la mateixa. A nivell més local es faciliten el recursos bàsics propis dels municipis on s’imparteix, com ara els serveis referents a l’educació, la sanitat o els serveis que oferix el Pla territorial de ciutadania i immigració del Consell Comarcal.

En aquest moments hi ha 43 dones ( 24 a Móra d’Ebre i 19 a Flix). El curs segueix el calendari escola, en horari de tarda ( de 15 a 17) fins al proper mes de desembre. La matricula és oberta pel que qualsevol dona nouvinguda apuntar-s’hi en qualsevol moment.

Segons Begoña García, tècnica de polítiques migratòries del Pla Territorial, “ el taller d’acollida per a dones està superant les expectatives que
teníem en un inici, ja que fins a la data d’avui hi ha quasi una cinquantena de dones que assisteixen als cursos. Pensem que aquest èxit es deu a l’encertat horari del curs i també a la col•laboració dels centres educatius de la comarca. Les alumnes mostren un gran interès fins al punt que alguna alumna d’un altre municipi es desplaça per poder assistir al curs. Pensem que aquesta iniciativa ha de continuar, ja que és un bon recurs per a que les dones nouvingudes coneguin tots els aspectes de la nostra cultura i a més a més es coneguin.”

El taller d’acollida per a dones forma part del Pla territorial de ciutadania i immigració 2008 que ha posat en marxar el Serveis Socials d’Atenció Primària del Consell Comarcal. El pla també ofereix el tallers de valors i hàbits al CEIP de Móra d’Ebre i el servei d’orientació i intervenció en el marc de la immigració.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: