Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El conseller d’Innovació, Universitats i Empresa, l’Hble, Joseph Huguet i Biosca ha inaugurat el CTM Flix Tecnología Ambiental

10 octubre 2008 · Noticies

En l’acte d’inauguració del CTM Flix, l’alcalde del municipi Pere Muñóz ha destacat la voluntat de treure la màxima rendibilitat del CTM convertint-lo en un centre de referència en la investigació mediambiental sobretot pel que fa el tractament de residus. Prèviament, Muñóz ha repassat els esdeveniments previs a la instal•lació d’una subseu del CTM Centre Tecnològic al municipi arran de la decisió de descontaminar els llots tòxics de l’embassament d’aquesta localitat.

Tot i lligar el CTM de Flix als treballs de descontaminació, Muñóz ha destacat que el centre continuarà al municipi una vegada hagin finalitzat les tasques de descontaminació. Un punt que ha refermat el Dr. Juan de Pablo director científic de l’àrea de Tecnologia Ambiental del CTM Centre tecnològic. De Pablo ha afegit respecte les tasques del centre tecnològic, que ja en aquest moments, el centre de Flix està treballant en la problemàtica del musclo zebrat en dos municipis de la Ribera.

Per la seva banda, El conseller Huget ha destacat l’oportunitat que significa la problemàtica dels treballs de descontaminació dels fangs ja que, segons el conseller d’Innovació, Universitats i empresa ha de servir per apostar per la investigació i la recerca en el del tractaments de residus industrials a gran escala. Segons Huguet, el repte que suposa la investigació dels residus ha de ser una oportunitat per situar-se en mercat mundial de la gestió i tractament dels residus. Una oportunitat i un repte molt important tenint en compte el context actual de crisi econòmica global.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: