Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Tallers de formació e-tram als ajuntaments de la Ribera d’Ebre

21 juliol 2008 · Noticies

Els passats dies 11 i 14 de juliol, al Viver d’empreses de Flix, així com el 17 i 18 del mateix, a la seu comarcal del Telecentre de la Ribera d’Ebre a Móra d’Ebre, una cinquantena de treballadors de tots els ajuntaments de la comarca, van realitzat uns tallers formatius amb l’objectiu de conèixer les característiques del nou servei e-TRAM, servei de tràmits per Internet, situat en els llocs web de cada municipi.

Aquests tallers han tingut dues parts: la primera, consistent en una explicació teòrica de les característiques del servei e-tram i el paper que fa el ciutadà quan demana un tràmit per Internet; i en la segona part, totalment pràctica, es van realitzar diversos exercicis per veure els diferents passos del servei quan s’actua com a funcionari o treballador públic.

L’e-TRAM és el nou mòdul de gestió municipal de sol•licituds i tràmits per Internet integrat a la plataforma del Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) i compta amb la dinamització i el suport tècnic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Aquest servei fa possible que els ciutadans a qualsevol lloc i en qualsevol moment puguin: accedir a la informació necessària sobre tràmits locals, iniciar i formalitzar qualsevol sol•licitud, o consultar l’estat i el contingut dels seus tràmits.

En funció de les seves necessitats, cada ajuntament ha anat triant més o menys tràmits. Aquests s’aniran actualitzant i ampliant durant els propers trimestres.

A partir del 21 de juliol i durant tres setmanes hi haurà una sèrie de xerrades informativa de l’e-TRAM a cada municipi de la comarca, on s’explicaran als seus convilatans el nou servei, com utilitzar-lo i les diverses característiques per tal que es vegi clarament la seva utilitat.

Per tal de poder realitzar qualsevol d’aquests tràmits és necessari la utilització d’un certificat digital anomenat IdCAT. Per poder tenir un IdCAT, només cal adreçar-se a la seu comarcal del Telecentre de la Ribera d’Ebre o a qualsevol de les seus del telecentre a cadascuna de les poblacions de la comarca i se’ls informarà de com poder sol•licitar-ne un.

Més informació al telèfon 977 402 792 (Telecentre de la Ribera d’Ebre)

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: