Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, Rosa Cubel, inaugura la tercera Mostra de l’Auberge de Benissanet

20 juliol 2008 · Noticies

El Casal de Benissanet ha acollit aquest diumenge la III Mostra de l’Auberge, que ha estat inaugurada per la directora general d’Agricultura i Ramaderia de la Generalitat de Catalunya, Rosa Cubel. El Casal ha ofert prop d’una vintena d’estands on els visitants de la fira han pogut conèixer de més a prop les diferents varietats de préssec de Benissanet. De fet, la mostra ha comptat amb un total de 53 varietats d’auberge conreats i produïts al municipi riberenc.

La directora general d’Agricultura i Ramaderia, acompanyada per l’alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana; el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó; el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, i altres alcaldes i autoritats comarcals i provincials, ha fet un recorregut per la mostra i ha pogut constatar la ‘màxima qualitat’ del préssec de Benissanet, així com ha manifestat la voluntat del Govern perquè aquest producte riberenc assoleixi ‘el més aviat possible’ l’estàndard de qualitat d’Indicació Geogràfica Protegida (IPG). La IPG està regulada pel reglament (CEE) 2081/1992 de la Unió Europea. A més, en el marc de la III Mostra de l’Auberge ha tingut lloc una conferència sobre la IGP.

La mostra també ha comptat amb un concurs de postres amb auberge i un concurs de centres de taula fets amb auberge, organitzats per l’Associació de Dones de Benissanet; un taller de cuina per als més petits “Cuinar i Menjar”; a presentació del número 8 de la revista ‘L’Aufàfiga’, de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, número dedicat als sistemes de reg de Benissanet; i un espectacle per a tots els públics amb “Anem de viatge”. Durant tot el dia, el Consorci de Residus també ha dut a terme activitats per als nens, i hi ha hagut servei de creuers per l’Ebre. A més, l’organització de la mostra ha regalat auberges als assistents.

La III Mostra de l’Auberge de Benissanet ha estat organitzada per l’Ajuntament de Benissanet, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Tarragona, la Secretaria de Joventut i Caixa Tarragona.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: