Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Nou èxit de visitants en la Móra Morisca

14 juliol 2008 · Noticies

Móra d’Ebre ha retrocedit en el temps aquest cap de setmana per endinsar-se en l’època històrica en la qual les cultures cristiana, jueva i musulmana convivien pacíficament al municipi. Els veïns del mercadal i dels barris cristià, jueu i morisc, al nucli antic del municipi, han ambientat els carrers i han recreat aquest moment històric de diversitat cultural i tolerància.

La festa de la Móra Morisca ha mostrat als visitants els oficis dels artesans, els espectacles teatrals i de carrer, les desfilades, els torneigs i els productes tradicionals.

El sopar de les tres cultures al Castell de Móra, que es va celebrar el divendres dia 11 de juliol, va esdevenir el tret de sortida a la festa. El sopar va comptar amb ambientació i cuina en directe dels plats a servir, a més de música en viu amb l’actuació del grup Trobatres i exhibició de balls orientals amb les dansarines de Nòmades del vent.

El dissabte va obrir portes el Mercadal de les tres cultures, amb demostracions i exhibicions d’antigues activitats menestrals i d’antics arts i oficis medievals vinguts de la Catalunya Vella i dels territoris islàmics, com els de ferrer, teixidor, boter, cisteller, filadora, terrisser, artesà de la palma, carbasser, baster o sabater. El Mercadal, ubicat a la plaça de Baix de Móra d’Ebre, també va oferir productes artesans (joguines de fusta, formatges naturals, escuts heràldics, mitologia, plantes i herbes medicinals, embotits, treballs de cuir, ceràmica, cristall, dolços i pastes medievals, sabons naturals, esmalts, icones, pa de figa, perfums, tendes àrabs, pastes i te d’orient, repussats d’argent, pa i coques, jocs d’enginy, mel, torrons, xocolata, orfebreria, etc).

Tot i la pluja de dissabte, la inauguració de la XI Móra Morisca es va celebrar de la mà dels Hospitalers de Ciutadilla, grup de recreació històrica. El convidat d’honor de la festa va ser el director dels serveis territorials d’Innovació, Universitat i Empresa de les Terres de l’Ebre, Josep Felip Monclús.

Els espais de Móra Morisca, també van comptar durant el dissabte i diumenge de tot tipus d’activitats: música medieval, torneig de joc d’estratègia, cercaviles, representacions teatrals, exposicions, escacs vivent gegant, ponis, diferents espectacles, faquirs, la granja, malabaristes, circ, contes de taverna, balls i danses tradicionals, balls orientals, romanços i joglaries, màgia medieval, espectacle de foc, degustacions…

La Móra Morisca ha estat finalment un èxit de visitants, i ja es consolida com una festa destacada en el calendari dels morencs i morenques.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: