Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Segona Trobada Comarcal de Cultura

28 juny 2008 · Noticies

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre va acollir dissabte passat la II Trobada Comarcal de Cultura, un acte que pretén esdevenir un punt de trobada entre les entitats culturals de la comarca i un espai d’intercanvi d’opinions amb voluntat de marcar les línies a seguir en política cultural, a partir d’un debat amb totes les parts implicades.

Tal com va explicar Josep Moragrega, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE), la trobada, emmarcada en els actes commemoratius del 25è aniversari de la creació del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, va tenir els objectius de retre un homenatge als riberencs que l’any 1982 van portar a terme la I Trobada Comarcal de Cultura, on es va formar l’embrió del CERE, i perseguir la voluntat de ser punt de trobada i debat entre entitats i administracions públiques per establir les principals línies a seguir en política cultural a la Ribera d’Ebre.

El director dels serveis territorials de Cultura i Mitjans de Comunicació a les Terres de l’Ebre, Xavier Vega, va destacar en els parlaments inaugurals de la jornada ‘tot el treball fet’ en l’àmbit cultural, tot i reconèixer l’existència encara de ‘dèficits culturals importants conseqüència dels dèficits econòmics que ha de suportar Catalunya’. Per la seva banda, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Josep Duran, va defensar el fet que la cultura funcioni ‘de manera autònoma i independent del color polític existent’.

La trobada va comptar amb ponències a càrrec de Josep S. Cid i J.A Collazos, on es va recordar el contingut i les persones que participaren a la I Trobada Comarcal de Cultura del 1982; Àlex Farnós, director del Museu del Montsià, qui va traçar les línies mestres a seguir en la gestió del patrimoni cultural des d’un punt de vista museogràfic; Gabriel Serra, del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, que va oferir una perspectiva de les funcions d’un dinamitzador cultural a una comarca com la Conca de Barberà; i finalment Gerard Mercadé, director de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, que va parlar sobre el potencial del patrimoni documental i dels arxius en la difusió cultural.

La jornada va ser organitzat pel CERE i l’Arxiu Comarcal, amb la col•laboració de l’Ajuntament de Móra d’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Flix, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Diputació de Tarragona i la Secretaria de Joventut.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: