Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’IDECE porta tallers sobre paisatge al Consell Comarcal

22 juny 2008 · Noticies

L’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre (IDECE), l’Observatori del Paisatge de Catalunya, el Consorci de Serveis Agroambientals del Baix-Ebre-Montsià (CODE), i la Unitat Predepartamental de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili han organitzat els Tallers Territorials i els Tallers Participatius de debat del Catàleg de Paisatge de les Terres de l’Ebre, que han tingut lloc a la seu del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre els dies 17 i 21 de juny.

Concretament, el taller territorial es va celebrar el dimarts 17 de juny, i va comptar amb xerrades sobre els Catàlegs de Paisatge, a càrrec de Pere Sala, coordinador tècnic de l’Observatori de Paisatge de Catalunya, i sobre l’estat dels treballs d’elaboració del Catàleg de Paisatge de les Terres de l’Ebre, a càrrec de Marga Estorach (tècnica del CODE) i Sergi Saladié (Unitat Predepartamental de Geografia-URV). També es va fer un taller de paisatge, a càrrec de Neus Miró (tècnica de participació del CODE). Aquest tipus de tallers tenen l’objectiu de ser un espai per la devolució dels resultats extrets de la primera fase del procés participatiu i de les primeres conclusions obtingudes per l’equip tècnic redactor del catàleg del paisatge de les Terres de l’Ebre, i en aquests tallers es va tractar sobre el diagnòstic sobre el paisatge de cadascuna de les comarques de l’Ebre elaborat a partir les conclusions de les primeres fases del procés participatiu i dels resultats de l’equip redactor del catàleg del paisatge de les Terres de l’Ebre; els Objectius de Qualitat Paisatgística (OQP) de futur per al paisatge de les diferents comarques de l’Ebre, i les propostes d’actuació per a l’assoliment dels OQP.

El dissabte 21 de juny es va celebrar a Móra d’Ebre el taller participatiu de debat, un espai per la deliberació i elaboració de propostes, on es va intentar cercar el consens respecte les característiques paisatgístiques a conservar, gestionar, i/o ordenar. El taller va comptar amb la participació d’una vintena de persones amb els objectius de consensuar diagnòstic dels processos participatius previs: els resultats del sondeig d’opinió i dels tallers territorials; determinar les preferències i característiques paisatgístiques reconegudes; consensuar els Objectius de Qualitat Paisatgística (OQP) de futur per al paisatge de les diferents comarques de l’Ebre, i consensuar la priorització de les propostes d’actuació per a l’assoliment dels OQP.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: