Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Fira del Llibre Ebrenc es consolida en la seva cinquena edició

9 juny 2008 · Noticies

La cinquena edició de la Fira del Llibre Ebrenc ha tingut lloc el passat cap de setmana a la Plaça de la Cultura, davant de La Llanterna Teatre Municipal de Móra d’Ebre. La fira ha comptat enguany amb rècord d’estands (22 estands) i d’autors, ja que han estat una quarantena els escriptors que han participat en la Fira, presentant i signant els seus llibres.

A més, la Biblioteca Comarcal de Móra d’Ebre ha acollit les exposicions de Jesús Moncada i del Supermercat de Revistes Culturals, mentre que la plaça de la Cultura va comptar amb els estands, i el vestíbul del teatre La Llanterna va acollir l’exposició “Paraules, paraules”, dels alumnes de l’Escola d’Arts i Oficis de Móra la Nova. També la terrassa del teatre va comptar diumenge amb el segon Campionat de Scrabble de les Terres de l’Ebre i la primera Trobada de Col•leccionistes de Punts de Llibre.

La fira va ser inaugurada pel director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Xavier Vega, qui va destacar la coincidència del certamen amb el Pla Nacional per al Foment de la Lectura. Vega va reconèixer que la situació de la lectura a Catalunya és “clarament millorable” i per aquest motiu va defensar els llibres i la lectura com uns elements claus per al desenvolupament no només cultural del país. El director dels serveis territorials de Cultura va explicar que “la llengua catalana està en perill” i que la Fira del Llibre Ebrenc és “la celebració de la nostra intel•ligència i llibertat”.

Per la seva banda, l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Josep Duran, va destacar durant l’acte d’inauguració que amb la seva consolidació, la Fira compleix els seus objectius culturals i econòmics, i la va definir com una “festa de la creativitat cultural del territori” així com “una plataforma per a la coneixença i difusió de la nostra cultura”.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també va participar en la inauguració de la fira, i juntament amb altres autoritats i el director de la Fira, Albert Pujol, va fer un recorregut pels diferents estands del certamen. A més, el president comarcal va inaugurar divendres la mostra anomenada Supermercat de Revistes Culturals, acte en el qual va defensar la supervivència del llibre i el paper escrit front les noves tecnologies, i on va compartir amb els assistents la seva experiència en la producció i edició de revistes culturals.

Diumenge també va ser el dia de lliurament dels premis del quart concurs de relats curts per a joves ebrencs. Tot i que tots els participants (46) van rebre obsequis, els guanyadors de les diferents categories van ser: fins a 15 anys, Gemma Reverté, d’Alcanar; de 16 a 25 anys, Marina Pallars, de Tortosa; de 26 a 35 anys, Ester Suñé, de la Fatarella; i de més de 35 anys, Sílvia Fabà, de Tortosa.

La Fira del Llibre Ebrenc ha comptat enguany amb la novetat de Litterarum, una fira complementària d’espectacles literaris, que ha estat rebuda amb molt èxit. De fet, va ser en el marc de Litterarum que la Fira va tancar portes, amb un espectacle a càrrec de Quico el Cèlio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: