Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Jornada de treball sobre la prevenció comunitària de la delinqüència juvenil a Móra d’Ebre

30 maig 2008 · Noticies

Aquest divendres ha tingut lloc a Móra d’Ebre la jornada de treball sobre la prevenció comunitària de la delinqüència juvenil ‘Una eina per a la convivència’, destinada als tècnics de les administracions locals vinculats a polítiques juvenils de la comarca de la Ribera d’Ebre. La jornada ha estat presentada pel director dels Serveis Territorials del Departament de Justícia a les Terres de l’Ebre, Federico Diego Espuny, i pel president del Consell Comarcal de la Ribera, Josep Solé, i ha tractat, entre altres temes, dels problemes de les drogues, l’alcohol i l’oci; les conductes incíviques, i la mediació i la reparació com a eina pacífica de solució de conflictes. Per acabar, s’ha presentat el Pla de prevenció i mediació de la Ribera d’Ebre, que han desenvolupat els tècnics del programa de prevenció i mediació comunitària de la direcció general d’Execució Penal a la Comunitat i de Justícia Juvenil, Ana Nogueras i Robert Gimeno.

L’alcalde de Móra d’Ebre i el director general d’Execució Penal a la Comunitat i Justícia Juvenil del Departament de Justícia, Jordi Samsó, han clausurat la jornada de treball sobre la prevenció de la delinqüència juvenil, en la qual s’ha donat a conèixer una experiència pilot consistent en desenvolupar un programa d’assessorament i de mediació i reparació dels danys que ocasionin les conductes dels joves. Aquesta iniciativa s’oferirà a tots els municipis de la Ribera d’Ebre davant la preocupació mostrada a la Comissió per algun ajuntament davant determinats comportaments dels joves. Així, es pretén abordar aquestes problemàtiques i assolir una compensació des de l’àmbit comunitari, a través del diàleg i amb l’ajuda d’un mediador.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: