Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Celebració del Ple de maig del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

30 maig 2008 · Noticies

El ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre es va reunir el passat dijous 29 de maig i va acordar els següents punts:

– Aprovació de l’oferta pública d’ocupació del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a l’any 2008. L’ens comarcal contractarà un arquitecte que oferirà serveis municipals a les diferents poblacions de la comarca que així ho sol•licitin.

– Adhesió del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre al Conveni marc de col•laboració entre el Departament de Governació i Administració Públiques, en nom de l’administració de la Generalitat de Catalunya, el Consorci Localret, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya per a l’impuls i el desenvolupament de la interoperabilitat dels sistemes d’informació de les administracions catalanes. Aquest conveni referma la voluntat de les Administracions implicades en fer un pas endavant en l’agilització dels tràmits burocràtics.

– Aprovació del conveni entre el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per a la promoció conjunta i coordinada d’una campanya de publicitat per al 2008. Aquest és el tercer any que el Consell Comarcal aprova aquest conveni.

En l’apartat d’Informacions de Presidència, el president de l’ens comarcal, Josep Solé, va explicar que representants del Consell es van reunir a Barcelona amb el president de Mercabarna per tractar la qüestió d’un possible recel vers els productes agrícoles provinents de la Ribera d’Ebre com a conseqüència de la fuita de partícules radioactives de la central nuclear d’Ascó. Des de Mercabarna, es va informar que no hi ha cap constància de discriminació vers els productes riberencs.
També es va celebrar una reunió entre membres del Consell Comarcal i el Director General d’Energia de la Generalitat, en la qual es va traslladar les problemàtiques que afecten la comarca en aquest sentit.

Finalment, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va decidir exercir de vehicle de les peticions que els ajuntaments de la comarca facin en relació als desperfectes ocasionats per la darrera crescuda del riu Ebre. Així, els ajuntaments recolliran dades que quantifiquin les pèrdues a cada població i aquestes es faran arribar a la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre, a l’Agència Catalana de l’Aigua i al Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí, per tal que es prenguin mesures per pal•liar els efectes d’aquest desembassament.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: