Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació del curs de la UETE sobre bioètica

21 maig 2008 · Noticies

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit aquest matí la presentació del curs de la Universitat d’Estiu de les Terres de l’Ebre (UETE) que duu per títol ‘Reflexions sobre la finitud de l’ésser humà’, un curs que tractarà sobre bioètica en l’àmbit sanitari.

Tal com han explicat Sara Llop i Joan Bajo, experts en bioètica i coordinadors del curs, aquest va destinat a estudiants i professionals de les ciències de la salut i la psicologia, així com als treballadors socials i el públic interessat en aquesta temàtica, i se centrarà en l’anàlisi de la mort des dels punts de vista filosòfic, tècnico-fisiològic i quotidià. L’objectiu és desvincular la mort del procés hospitalari per viure-la com el procés natural que és.

Toni Borrell, vicepresident tercer del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, ha explicat que és un plaer per part de l’ens comarcal poder contribuir cada any en l’organitzacio dels cursos de la Universitat Rovira i Virgili a través de la UETE. En referència a aquest curs concret, Borrell ha manifestat que ‘tothom volem el màxim de qualitat de vida’, que ha de durar fins a l’últim moment de la nostra vida, i aquestes reflexions porten a fer aquest curs, que era una ‘assignatura pendent’. Des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre es vol obrir aquest curs a totes persones que creguin que els pot ser profitós per millorar la seva qualitat de vida i la seva qualitat humana.

El curs se celebrarà els dies 9, 10 i 11 de juliol, i tindrà lloc al teatre La Llanterna de Móra d’Ebre. El preu és de 107 euros per als estudiants que necessitin un certificat d’aprofitament, i de 80 euros per a la resta. El curs comptarà amb diverses ponències a càrrec de professionals de prestigi en l’àmbit de la bioètica, i el dia 11 tindrà lloc una activitat de portes obertes, gratuïta per tothom, on es faran reflexiona sobre la mort en el cinema contemporani, amb exemples de pel•lícules recents.

Per a més informació i inscripcions, cal adreçar-se a la pàgina web www.urv.cat o a la secretaria del Campus de la URV a les Terres de l’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: