Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Miquel Esteve guanya el XX Premi Literari Vila d’Ascó 2008

19 maig 2008 · Noticies

Dissabte 17 de maig va celebrar-se a Ascó el sopar de lliurament del XX Premi de Narrativa Vila d’Ascó 2008. La vetllada va ser tot un èxit de participació i trobada cultural, que any rere any organitza l’Ajuntament d’Ascó.

El guanyador de l’edició 2008 del premi ha estat Miquel Esteve Valldepérez de Móra la Nova, amb l’obra “La tabula smaradigna”, d’un total de 16 obres presentades, moltes amb força potencial, segons el jurat. El premi per al guanyador són 3.600 euros i la publicació de l’obra per part de Cossetània Edicions. L’autor defineix l’obra com “un thriller històric amb rerefons alquímic”. Miquel Esteve, de 39 anys d’edat, també va guanyar l’any 2007 la XXV edició del Premi de Narrativa Ribera d’Ebre, que es lliura a Vinebre, amb la seva primera novel•la publicada, “Heydrich i les agents del saló Kitty” i que properament sortirà publicada per Cossetània Edicions.

Pel que fa al XX Concurs de Fotografia “Vila d’Ascó” 2008, el primer premi en blanc i negre ha estat per a “Ermita”, d’Albert Porres Viñes, de Tarragona. El primer premi en color ha estat per a l’obra “Els carrerons de Chaouen”, de Cristina Escañuela Martínez, de Rubí. Tot dos premis estan dotats amb 360 euros.

En el XVIII Certamen de Narrativa Breu per a Joves “Sant Jordi” 2008, el primer premi per a joves de 14 a 17 anys ha estat per a l’obra “Requiéscat in Pace”, de Glòria Montaña Faiget, d’Ascó. El primer premi per a joves de 18 a 20 anys ha recaigut en l’obra “Si sents les rutes de l’ànima…”, de Guiomar Sánchez Pallarés, de Torreforta. Tot dos premis estan dotats amb 510 euros.

Finalment, el III Premi de Poesia Joan Perucho ”Vila d’Ascó” 2008 ha estat per a l’obra “Estabanac”, d’Amadeu Vidal Bonafont de Barcelona. El premi consisteix en un objecte artístic dissenyat en exclusiva pel prestigiós artista Antoni Tàpies i un xec per valor de 2.040 euros.

El sopar va comptar amb la presència de la consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura; el president del Consell comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, i els alcaldes de la Ribera d’Ebre, entre altres autoritats.

A més, la vetllada va tenir un reconeixement per la tasca del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre, que enguany compleix vint-i-cinc anys, i que col•labora també amb el premi Vila d’Ascó en la categoria de joves, formant part del jurat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: