Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Prop de 250 escolars participen en la jornada Tradijoc

16 maig 2008 · Noticies

El municipi de Flix va acollir el passat dijous 15 de maig la jornada Tradijoc, una iniciativa endegada ara fa quatre anys pels professors del departament d’educació física dels instituts de Flix, Móra d’Ebre i l’escola Santa Teresa, també de Móra d’Ebre, a la qual enguany s’han afegit els professors de l’IES Terra Alta de Gandesa i l’escola d’Educació Especial Jeroni de Moragues de Móra d’Ebre.

Durant la diada, es van reunir 234 nens i nenes que cursen 1r d’ESO d’aquests centres, abastant la totalitat de pobles de la Ribera d’Ebre i la Terra Alta, i cinc alumnes del Centre d’Educació Especial Jeroni de Moraggues, en el marc d’una jornada lúdica que va permetre la coneixença mútua i la pràctica de nombrosos jocs tradicionals de la Ribera d’Ebre i, per extensió, de les Terres de l’Ebre. Els responsables dels cinc centres participants s’han mostrat molt satisfets amb el desenvolupament de la jornada. A més, hi van col•laborar 30 alumnes de 3r i 4t d’ESO de l’IES Flix, exercint de monitors dels jocs, que van comptar amb el recolzament de 20 professors.

Es van dur a terme 20 jocs tradicionals entre els quals cal destacar les carreres de pedres, les curses de cèrcols i de sacs, les trancades de tupins i les tirades de birles. A més, els alumnes van jugar al cementiri, al mocador, als quatre cantons, a saltar a corda, llançar la baralluga o caminar sobre xanques, entre d’altres.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: