Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Escola de Consum acollirà un total de 470 alumnes de la Ribera d’Ebre

7 maig 2008 · Noticies

El director de l’Agència Catalana de Consum, Jordi Anguera, ha presentat aquest matí les activitats que està duent a terme l’Escola de Consum de Catalunya (ECC) a la Ribera d’Ebre entre els dies 5 i 16 de maig. Jordi Anguera també ha presentat la memòria d’actuacions de consum dutes a terme a les Terres de l’Ebre durant el 2007.

L’acte de presentació, que ha tingut lloc a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, a Móra d’Ebre, ha comptat amb la presència del President del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, i del Director dels Serveis Territorials d’Economia i Finances de les Terres de l’Ebre, Josep Rovira.

L’objectiu de l’ECC és formar els escolars catalans en matèria de consum a través de tallers adreçats a alumnes d’educació secundària obligatòria, batxillerat, cicles formatius i educació especial. Aquest curs, i com a novetat, els tallers també s’ofereixen als alumnes d’educació primària. Les activitats proporcionen als estudiants eines perquè puguin construir el seu model de consum des d’una perspectiva activa, reflexiva i autònoma. També els permeten adquirir coneixements bàsics sobre els seus drets com a consumidors i la manera d’exercir-los, així com sobre els seus deures.
A la Ribera d’Ebre, són un total de 470 els alumnes de primària i secundària que participaran en els tallers que es fan a la seu de l’arxiu comarcal.

D’entre les dades que el director de l’Agència ha donat a conèixer respecte l’exercici de 2007, destaca la potenciació dels mecanismes d’informació i atenció al consumidor, la millora dels mecanismes de resolució de conflictes (com la mediació i l’arbitratge de consum) i el fort increment de les denúncies i reclamacions dels consumidors ebrencs, un 58% de les quals s’han presentat en referència a la telefonia i internet.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, ha volgut remarcar els serveis oferts per l’Oficina de Consum del consell comarcal, com l’atenció als consumidors, les inspeccions que garanteixen la seguretat en els productes, les tasques de formació i difusió, i el foment de la mediació i l’arbitratge de consum. Solé ha destacat també l’elevat interès mostrat a la comarca respecte a l’Escola de Consum i ha assegurat que els alumnes que enguany no hi puguin participar, ho faran el curs següent. Per al president comarcal, l’Escola de Consum serveix també per transmetre uns valors que en l’actual societat consumista queden en segon terme.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: