Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Comença la segona edició del programa ‘Avui, què fem?’

4 maig 2008 · Noticies

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre va encetar el dia 4 de maig la segona edició del programa de coneixement de l’entorn “Avui, què fem?”, uns itineraris per donar a conèixer la comarca de la Ribera d’Ebre a la població autòctona i a la nouvinguda.

La primera activitat va consistir en una visita a la Fira Ramadera i Artesanal de Rasquera, a la qual hi van participar 25 alumnes dels cursos de català per a adults del Consorci per a la Normalització Lingüística i membres del programa “Voluntariat per la llengua” de diferents nacionalitats. Els participants van conèixer un certamen firal tradicional de la comarca, la rebosteria popular del pastisset (típica de Rasquera), l’artesania de la pauma (també tradicional del municipi) i la baixada de les cabres blanques des de les muntanyes de Cardó fins a la rodalia del nucli urbà rasquerà.

El programa “Avui, què fem?” continuarà durant els pròxims mesos amb noves activitats, com ara una visita a la reserva de fauna salvatge de Sebes, a Flix; una estada a la Fira del Llibre i l’Autor Ebrencs de Móra d’Ebre; una visita a les terrisseries i a la Festa de la Cirera de Miravet, i una estada al Museu del Bast de Llaberia (Tivissa).

“Avui, què fem?” és una iniciativa del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre que ha rebut el suport de l’Institut Ramon Muntaner i de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat, ja que es tracta d’una activitat que fomenta els usos interpersonals en llengua catalana. Qui hi vulgui participar pot fer-ne la inscripció trucant al Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (977 41 05 21).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: