Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Acords darrer ple del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre

1 maig 2008 · Noticies

– Actualització dels nomenaments de representants i presa de coneixement dels nous membres de les diverses àrees comarcals i altres ens en els que participa el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

– Aprovació del conveni de col•laboració entre el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Móra d’Ebre i l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) per tal de dur a terme un projecte d’investigació titulat “Assajos nacionals de varietats d’olivera”.

– Aprovació del conveni de col•laboració entre el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i l’Ajuntament de Móra d’Ebre per a la gestió de l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre.

– Aprovació del conveni amb el Consell Comarcal del Montsià, Consell Comarcal del Baix Ebre, Consell Comarcal de la Terra Alta, Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Ajuntament de Tortosa i ajuntament d’Amposta per al projecte “Banc d’Ajudes Tècniques de les Terres de l’Ebre”.

– Fixació de les retribucions i indemnitzacions per assistències i especial dedicació.

– Aprovació inicial dels Estatuts que regulen el Consell Consultiu de la Dona del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. En aquest nou consell, participaran les associacions de dones de la comarca i es tindran en compte les conclusions del primer Congrés de Dones de les Terres de l’Ebre, celebrat el dissabte 26 d’abril a Tortosa, que va comptar amb l’assistència d’unes 400 dones.

– Moció presentada pel grup comarcal Esquerra Republicana de Catalunya-Acord Municipal per una política de l’aigua transparent i de consens amb el territori que aposti clarament per a la protecció del Riu Ebre. La moció es va aprovar amb els vots dels grup d’ERC i CiU i l’abstenció del PSC. El text demana la dimissió del conseller de Medi Ambient de la Generalitat, Francesc Baltasar, així com es rebutja el projecte d’interconnexió de xarxes i la venda d’aigua a Barcelona dels aqüífers de Reus i Tarragona.

– Moció presentada pels grups polítics del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre en referència a la seguretat en el medi rural. Tal com va manifestar el president comarcal, Josep Solé Arnal, en les darreres setmanes han estat diversos els robatoris a masies de la comarca i els furts de cables de coure de telefonia. Per aquest motiu, l’ens demanarà a la subdelegació del govern espanyol a Tarragona que incrementi el nombre d’efectius policials a la Ribera d’Ebre per tal d’acabar o minimitzar al màxim aquestes situacions

El ple d’aquest mes d’abril va comptar també amb la presa de possessió del nou càrrec de conseller comarcal de Joan Josep Duran i Miró, que entra a l’entitat després de la renúncia per incompatibilitat de l’exconseller Pere Muñoz.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: