Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Cloenda del centenari d’Artur Bladé i Desumvila

30 abril 2008 · Noticies

Després d’un intens any replet d’activitats en commemoració del centenari del naixement de l’escriptor riberenc Artur Bladé i Desumvila, el Palau de la Generalitat va acollir l’acte de cloenda del centenari, acte que va presidir el vicepresident del Govern i amic personal de l’escriptor, Josep Lluís Carod-Rovira. La celebració va comptar amb més d’un centenar d’assistents, la majoria dels quals van ser veïns de Benissanet, població natal de Bladé. El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé Arnal, també va ser present.

Carod-Rovira va destacar que cal consolidar el coneixement respecte la vida i obra de l’escriptor benissanetà i va mostrar el suport per part del Govern de la Generalitat per tal d’aconseguir-ho.

El vicepresident de la Generalitat va compartir paraules de reconeixement vers l’autor ebrenc amb el delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Lluís Salvadó; l’alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana; el representant de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila, Albert Pujol, i el fill de l’escriptor, Artur Bladé Font.

Fidel Ciurana va destacar la satisfacció que suposa per al poble de Benissanet l’homenatge fet a un veí il•lustre i va dir que, gràcies a actes com la ruta literària que duu el nom de l’autor, la presentació dels primers volums de la seva obra completa o la realització d’un documental sobre l’escriptor, s’ha tret a Bladé de l’oblit.

Albert Pujol va fer un breu recorregut per la història de l’Associació Cultural Artur Bladé i Desumvila i va destacar la importància literària de l’autor, així com va demanar la continuïtat en el coneixement de Bladé i el reconeixement de la seva obra, cabdal per les lletres ebrenques i catalanes.

Durant l’acte, es va poder visionar el documental de Santi Valldepérez, “Artur Bladé, la memòria de l’Ebre”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: