Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inaugurat el cicle de conferències sobre la Baronia d’Entença

21 abril 2008 · Noticies

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre va acollir el passat divendres 18 d’abril l’acte d’inauguració del cicle de conferències que té per objectiu apropar la ciutadania a la tan desconeguda com important per a la història de Catalunya família d’Entença. L’acte va comptar amb la presència del conseller comarcal de Cultura, Miquel Usach; el director dels serveis territorials de Cultura, Xavier Vega; i l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan-Josep Duran.

Miquel Usach va destacar la importància d’unes jornades com aquestes, que ajuden a difondre la història i a crear un teixit cultural a la comarca, i va manifestar que, des del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, sempre s’ha donat i es donarà suport a iniciatives d’aquestes característiques, per tal de revitalitzar la cultura a la Ribera d’Ebre.

Per la seva banda, el director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Xavier Vega, va destacar la tasca de difusió del coneixement que es duu a terme des dels arxius comarcals, i l’esforç que actualment s’ha de fer per tal de recuperar i conèixer la història.

El cicle de conferències es va iniciar amb la xerrada “La Baronia d’Entença. L’època dels Castellvell i dels Entença (1174-1323)”, a càrrec d’Ezequiel Gort, doctor en història i arxiver municipal de Reus. La propera cita serà el dia 25 d’abril a les 19 hores, amb la xerrada “La Baronia d’Entença i la creació del comtat de les muntanyes de Prades”, a càrrec de Montserrat Flores.
Des de l’arxiu, s’espera que el cicle de conferències sobre la Baronia d’Entença contribueixi a un major coneixement d’aquest període de la nostra història i ajudi a aprofundir en una etapa apassionat i decisiva de la història del nostre territori.

El cicle de jornades està organitzat per la Generalitat de Catalunya, el Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació, la Direcció General del Patrimoni Cultural, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i Ajuntament de Móra d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: