Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La jornada Pimestic reuneix una vuitantena d’empresaris riberencs

4 abril 2008 · Noticies

El director general de la Societat de la Informació, Josuè Sallent, acompanyat pel president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, va inaugurar ahir la jornada Pimestic a la Ribera d’Ebre, que va tenir lloc al teatre municipal La Llanterna de Móra d’Ebre. La jornada va comptar amb prop d’un centenar d’empresaris riberencs i es va emmarcar dins el pla Pimestic, que pretén exposar els avantatges de la implantació de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) per a la competitivitat de les petites i mitjanes empreses catalanes.

Durant la jornada també es va donar a conèixer el nou servei d’orientació de les pimes en l’ús de tecnologies digitals i es va donar informació sobre els ajuts i les vies de finançament de les quals es poden beneficiar les empreses.

Josuè Sallent va assegurar que ‘les empreses de la Ribera d’Ebre estan assolint uns nivells importants de penetració de les noves tecnologies’ i va dir que ‘cal seguir treballant en aquest àmbit, ja que la competitivitat de la comarca dependrà en bona mesura de l’optimització d’aquests recursos tecnològics’. De fet, la Ribera d’Ebre és una de les tres comarques catalanes on s’està duent a terme el projecte pilot ‘Territori TIC’, de foment dels telecentres i de les TIC entre la ciutadania.

En la jornada, liderada per experts en tecnologies de la informació aplicades als entorns de gestió, es van exposar solucions empresarials que ofereixen les noves tecnologies, il•lustrades amb exemples reals d’èxit. En darrer terme es va fer un ‘cafè digital’, una dinàmica de grup on els participants van poder intercanviar experiències, exposar dubtes i plantejar solucions a qüestions concretes.

El pla Pimestic té tres eixos d’actuació: difusió i sensibilització, assessorament i orientació, i implementació i finançament de les TIC. Pimestic és una iniciativa conjunta de la Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació del Departament de Governació i Administracions Públiques i del Centre d’Innovació i Desenvolupament Empresarial del Departament d’Innovació, Universitats i Empresa.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: