Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Jornada de celebració dels 25 anys d’Arxius Comarcals

4 abril 2008 · Noticies

Aquest divendres, durant tot el dia, ha tingut lloc a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre la jornada de celebració els 25 anys d’existència dels arxius comarcals de Catalunya. La jornada, anomenada ’25 anys d’Arxius Comarcals: reflexions al voltant del futur de la xarxa’, va néixer d’un encàrrec de la Subdirecció General d’Arxius a sis directors de centres representatius de la diversitat comarcal catalana. Ha estat una jornada on, a partir de la reflexió i el debat sobre el que ha estat la feina en els arxius, s’han plantejat els reptes, les problemàtiques i les preocupacions del col•lectiu de treballadors dels arxius, per abordar, conjuntament, el futur amb garanties d’èxit.

La diada ha estat inaugurada pel president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, i pel subdirector general d’arxius, Ramon Alberch, i ha comptat amb la presència de membres d’arxius comarcals d’arreu de Catalunya.

La jornada s’ha allargat fins a les 18.00 hores de la tarda i ha abordat temes com el paper de les administracions públiques i l’arxiu comarcal, les eines en el camp de la difusió, la importància d’actuar en xarxa i d’establir paràmetres comuns de treball, o les solucions arxivístiques que cal adoptar davant de les exigències de la societat actual.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: