Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Celebració del Dia de la Dona Treballadora

6 març 2008 · Noticies

Aquesta tarda, en commemoració del dia Internacional de la Dona, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, des de l’Àrea de la dona i el SIAD (Servei d’Informació i Atenció a les Dones) ha celebrat a la Sala de Cinema de Vinebre l’acte de “Participació de les dones en la construcció del poble”, acte que ha esdevingut un reconeixement a la dona treballadora de cada municipi de la Ribera d’Ebre.

La jornada ha comptat amb la presència de la consellera de l’Àrea de les dones, Pilar Ten, i la primera tinent d’alcalde de Vinebre, Elisa Vila. També han estat presents representants de 10 de les 14 associacions de dones de la comarca. Cada associació presenta ha fet un reconeixement a una dona del seu municipi, per destacar la seva trajectòria professional o els seus mèrits personals. Aquest homenatge, iniciat avui a Vinebre, neix amb voluntat de continuïtat i se celebrarà cada any a un municipi diferent de la comarca.

Les homenatjades han estat:
– Per Ascó, Magdalena Ferrús, propietària d’un restaurant
– Per Benissanet, Juanita Montagut, coneguda com la ‘viuda Sarroca’.
– Per Flix, Aurora Massip, periodista i directora de Comunicació del govern de la Generalitat de Catalunya.
– Per Ginestar, Encarnació Farnós, exemple de dona emprenedora del municipi.
– Per Miravet, M. Pau Vicente, professora ja jubilada.
– Per Móra la Nova, Teresa Sancho, un exemple de superació i de treball.
– Per Rasquera, Laura Maria Bladé, empresària i artesana.
– Per Riba-roja d’Ebre, Regina Alonso, actual alcaldessa del municipi durant la festa de Santa Agda.
– Per Tivissa, Montserrat Quintana, empresària.
– Per Vinebre, Elisa Vila, primera tinent d’alcalde del municipi.

Per finalitzar l’acte, la consellera comarcal Pilar Ten ha llegit un manifest en què s’ha destacat el reconeixement a l’impuls de les polítiques de gènere i el treball per una societat igualitària, justa i democràtica. Amb el manifest s’ha volgut donar suport a totes les dones que encara pateixen situacions de discriminació en els àmbits laboral, econòmic, social o familiar. Pilar Ten també ha rebut un reconeixement per haver creat i impulsat l’àrea de la Dona al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: