Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inauguració de l’exposició “Estem amoïnats”

22 febrer 2008 · Noticies

Paraules com “fato”, “jac”, “espill” o “granera” són pròpies de la nostra comarca i cada cop estan més en desús. Aquest és el motiu de la celebració de l’exposició “Estem amoïnats”, que ha organitzat el Servei Comarcal de Català de la Ribera d’Ebre. La mostra recull una sèrie de paraules típiques del nostre vocabulari que cap potenciar i fer servir perquè no s’acabin perdent.

L’acte d’inauguració va comptar amb la presència del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, que va destacar el fet que potser s’aposta massa pel català estàndard, i va dir que cal mantenir els tocs distintius de cada municipi pel que fa al vocabulari.

Els alumnes dels cursos de català del Servei Comarcal de Català van ser presents a la inauguració i van explicar els motius que els porten a estudiar la nostra llengua, com ara la integració social i laboral. Mireia Grangé, del Servei Comarcal de Català, va dur a terme un concurs en què els assistents van haver d’endevinar com diem a la Ribera d’Ebre paraules pròpies del català estàndard. Tots els participants van endur-se premis.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: