Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La Ribera d’Ebre, a la Fira de Berlín

18 febrer 2008 · Noticies

Aquesta fira, una de les més importants a nivell internacional del sector de la fruita i la verdura, va comptar amb la presència del Grup Fruiter de Benissanet, Fruites Perelló de Móra la Nova, Fruites Gines Gon de Benissanet, Cerima Cherries de Tivissa, Fruites de la Nostra Terra de Garcia, La Coma de Benissanet i Gozalbo de Miravet. Juntament amb autoritats com el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé; l’alcalde de Benissanet, Fidel Ciurana, o el director dels serveis territorials d’Agricultura a les Terres de l’Ebre, Antoni Espanya, la comitiva riberenca desplaçada a Berlín va estar formada per més d’una vintena de persones.

La fira va comptar amb pavellons destinats als diversos països presents. Aquest 2008, el país convidat va ser el Marroc. Dintre del pavelló d’Espanya hi va haver espais per a les comunitats autònomes. Gràcies a entrevistes, vídeos promocionals i diversa informació, les empreses fruiteres de la Ribera d’Ebre van poder donar a conèixer els seus productes i contactar amb distribuïdors i cadenes alimentàries de països diferents. L’objectiu de la comitiva riberenca va ser publicitar la fruita dolça que es produeix a la comarca. A més, el conseller d’Agricultura de la Generalitat, Joaquim Llena, va visitar l’estand de la Ribera d’Ebre.

Prodeca (Promotora d’Exportacions Catalanes) també va organitzar en aquest saló internacional un estand, en col·laboració amb Catalonia Qualitat i Asofruit, les dues entitats més representatives del sector, que van aprofitar aquest esdeveniment per promocionar les produccions de fruita, i les empreses presents van poder establir i consolidar contactes comercials amb els visitants, professionals que van arribar de més de 100 països, de l’àmbit de la comercialització, la importació i la distribució. Tot i l’àmplia representació estrangera, Alemanya és el país de més influència d’aquesta fira, i també un mercat d’interès per a les produccions de fruita i les indústries relacionades. Així es desprèn de les estadístiques, que situen Alemanya com la segona destinació de les exportacions catalanes de fruita, després de França.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: