Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Celebració de la jornada Imago Mundi

17 febrer 2008 · Noticies

El Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) ha continuat amb els actes de celebració del seu 25è aniversari amb la jornada Imago Mundi, una jornada que va tractar sobre les causes i els efectes del desequilibri econòmic, polític i social al món. L’acte va comptar amb ponents com l’exdirector general de la UNESCO Federico Mayor Zaragoza, el catedràtic en Economia Arcadi Oliveres o el jesuïta Alexis Bueno.

La inauguració de la jornada va anar a càrrec del president del CERE, Josep Moragrega; el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, i l’alcalde de Móra la Nova, Joan M. Sabanza.

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va felicitar el CERE per la celebració d’aquesta jornada i per la creació de la seva nova secció d’impuls social, que treballa en l’àmbit dels programes d’educació per al desenvolupament, la cultura de pau i la sensibilització envers la cooperació i la solidaritat internacional. Segons Solé, la decisió de crear aquesta secció és producte de la inquietud humanística del CERE. El president del Consell Comarcal va destacar els especialistes de primer nivell que van participar en la jornada i va manifestar que la comarca de la Ribera d’Ebe és una comarca solidària en molts aspectes. És per això, va dir Solé, que hi ha organitzacions i associacions humanitàries que desenvolupen una important tasca a la comarca.

L’alcalde de Móra la Nova, Joan M. Sabanza, va desitjar continuïtat a la jornada Imago Mundi i va destacar la lluita i perseverança de Federico Mayor Zaragoza per aconseguir la pau al món.

Finalment, el president del CERE, Josep Moragrega, va declarar que cal que la societat es sensibilitzi respecte a les problemàtiques actuals i que es coneguin els mecanismes que fan funcionar ‘el sistema globalitzat en què vivim’.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: