Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

El projecte Territori TIC, en marxa

14 febrer 2008 · Noticies

El president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, juntament amb els dinamitzadors de l’ens, han explicat quins són els principals punts de desenvolupament del Territori TIC a la comarca i en els quals s’ha començat a treballar:
– l’accés dels ciutadans a les noves tecnologies a través dels telecentres que hi ha a cada municipi de la comarca. En total, són 17 els telecentres que hi ha a la Ribera d’Ebre.
– la formació en diferents àmbits de les tecnologies de la informació i la comunicació. En aquest sentit, els dinamitzadors han manifestat que es volen dur a terme un mínim de dos o tres cursos per municipi, i es partirà de les necessitats concretes de cadascun per a després fer cursos d’iniciació bàsica i més especialitzats.
– facilitar a les petites empreses de la comarca l’accés a les noves tecnologies, a través del programa PIMESTIC de la Generalitat de Catalunya.

El programa PIMESTIC es basa en tres eixos: la difusió i sensibilització entre els empresaris, per a donar a conèixer les tecnologies; l’assessorament i orientació, amb què un expert oferirà una proposta de millores per a les empreses, i la implantació i finançament de les tecnologies de la informació i la comunicació, on es posa a disposició dels empresaris tots els ajuts disponibles per a projectes d’implantació de les TIC.

El pròxim mes d’abril tindrà lloc a la comarca una jornada per presentar el programa PimesTic.

D’altra banda, el director general de la Societat de la Informació, Josuè Sallent, ha anunciat a través d’una videoconferència que s’han encarregat els dos estudis radioelèctrics per buscar solucions a les deficiències de banda ampla i telefonia mòbil detectades als municipis de Garcia i la Palma d’Ebre. Aquests dos estudis se sumen als que ja s’han fet a Riba-Roja i a Rasquera.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: