Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

La consellera Montserrat Tura signa el conveni de mediació familiar

16 gener 2008 · Noticies

La consellera de Justícia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura, ha visitat aquesta tarda el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre per signar el conveni de mediació familiar, per a l’obertura d’un Servei d’Informació a la Mediació Familiar, dins del marc del Servei de Mediació Comunitària del Consell, que va entrar en funcionament el passat mes de desembre. L’acte ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal, Josep Solé; el director dels serveis territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, Federico Diego, i diversos alcaldes i regidors de la comarca.

El conveni signat estableix que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també fomentarà aquest servei i servirà de punt d’informació per als ciutadans de la comarca. La consellera de Justícia ha manifestat que s’han de posar mitjans per evitar l’aparició de conflictes però que, quan aquests es produeixin, ‘hi ha d’haver diverses maneres de resoldre’ls’. Segons Tura, el Departament de Justícia té el propòsit de desenvolupar la mediació en els propers anys de forma important i estendre-la per tot el territori català.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, ha expressat la seva satisfacció per la signatura d’aquest conveni i ha dit que les Administracions han d’estar en aquest sentit al servei de la ciutadania.

Tot seguit, Robert Gimeno, del Servei de Mediació i Assessorament de la Secretaria de Serveis Penitenciaris, Rehabilitació i Justícia Juvenil, ha fet una pinzellada al Pla Comarcal de Prevenció de la Delinqüència Juvenil, que es troba en fase d’elaboració. Aquest Pla, que es presentarà el mes de maig, servirà per analitzar les problemàtiques existents a la comarca i a cada municipi en concret, fer una diagnosi i crear propostes d’actuacions. Gimeno ha manifestat que, de moment, no s’han detectat problemàtiques greus a la comarca.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: