Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Any 2008, any Roc Llop i Convalia

4 gener 2008 · Noticies

A la Ribera d’Ebre, i més concretament a la seva població natal (Miravet), aquest 2008 es torna a celebrar el centenari d’un escriptor. Més concretament d’un poeta, molt desconegut per molts, però amb una obra important i de qualitat. Roc Llop i Convalia (Miravet 1908-París 1991) és un altre clar exemple del que les Terres de l’Ebre necessita, referents literaris de qualitat. Aquesta denominació d’origen literària que és les comarques centrals dels països catalans, han de recuperar referents per mirar cap al futur amb convicció i força, i segurs de si mateixos. I així aconseguirem poder parlar, d’aquí a uns anys, d’uns quants nous escriptors i escriptores que acompanyin els actuals en el camí del reconeixement literari català.

En el cas de Roc Llop es celebraran uns quants actes al voltant d’aquest poeta per tal que el poguem descobrir i valorar en la mesura que es mereix. El primer pas important s’està fent, i no és altre que la publicació, durant el primer trimestre del 2008, del XIIIè Premi d’Assaig Artur Bladé, que amb el títol “L’exili d’un poeta miravetà. Roc Llop i Convalia (Miravet 1908-París 1991)”, veurà la llum gràcies als seus autors Emigdi Subirats i Josep M. Sáez.

Un comissió formada per l’Ajuntament de Miravet, el Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre i l’Institut Ramon Muntaner, amb la col·laboració directa d’Emigdi Subirats i Josep M. Sáez, segurament farà que Miravet recuperi un poeta i que les Terres de l’Ebre puguin gaudir de poesia de primera qualitat.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: