Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació del SIAD

27 desembre 2007 · Noticies

L’acte de presentació ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé; la consellera comarcal de l’àrea de les dones, Pilar Ten, i l’equip professional del SIAD, format per una educadora social, una psicòloga i una advocada, que han explicat amb detall quins serveis ofereix el SIAD. A més, el proper 2008 s’unirà a l’equip una insertora laboral.

El SIAD pretén ser un espai d’acollida que esdevingui un punt de referència de les dones de la Ribera d’Ebre, on anar per resoldre necessitats, dubtes o obtenir assessorament jurídic per fer tràmits. El servei vol abarcar tots els àmbits de la dona: social, jurídic, psicològic i laboral, i es coordina amb l’àrea serveis socials i altres departaments del Consell Comarcal però també en tot l’àmbit de les Terres de l’Ebre, per donar una millor atenció.

Des del SIAD es treballarà en dues directrius, com són l’atenció individualitzada, que es durà a terme al mateix Consell Comarcal de 15.30 a 19.30 hores, i en funció de la consulta, es derivarà el cas al professional adequat; i l’àmbit comunitari, que treballarà per dinamitzar les associacions de dones i es coordinarà amb els ajuntaments de la comarca, per impulsar plans de polítiques de dones d’àmbit local i fer un seguiment del Pla Comarcal de Dones, juntament amb un nou ens que està en fase de creació: el Consell Consultiu de Dones.

La consellera comarcal de l’àrea de les dones, Pilar Ten, ha destacat el fet que, abans d’implantar-se definitivament el SIAD, el Consell Comarcal ja ha rebut trucades de dones de la comarca i s’han realitzat una dotzena d’atencions individualitzades. Ten també ha destacat que el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va començar a treballar en l’àrea de la dona l’any 2005, quan l’equip de govern va fer una aposta per les polítiques d’igualtat. Es va encomanar un estudi conjuntament amb l’Institut Català de les Dones, amb l’objectiu de fer un diagnòstic de la situació real de les dones, que inclogués les seves necessitats, mancances i dificultats. Gràcies a aquest estudi, que va fer-se durant nou mesos, es va redactar el Pla Comarcal de les Dones. Cal remarcar que, a partir del Pla Comarcal, diversos ajuntaments han creat també Plans Locals de Dones.

Serveis que ofereix el SIAD:
• Informar dels recursos comunitaris d’atenció social, legal, laboral i afavorir-ne l’ús per part de les dones.
• Promoure xarxes de relació positiva i d’ajuda mútua.
• Fomentar trobades amb les associacions de dones i coordinació d’activitats conjuntes.
• Potenciar el reconeixement dels recursos personals de les dones que busquen suport, reforçant l’autoestima i la seguretat/capacitat de les dones en la resolució de les situacions que ens plantegen.
• Lluitar per la pràctica del dret a la no discriminació en tots els àmbits de la vida.
• Seguiment i coordinació del pla comarcal de polítiques de dones amb la resta de plans d’àmbit local.
• Assessorament, en situacions de crisi de parella, processos d’incapacitació, custòdia dels fills…
• Acompanyament psicològic en situacions de malestar emocional, entrenament en la millora de les competències comunicatives, habilitats socials i aprofundiment en l’autoconeixement.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: