Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Presentació del Servei de Mediació Comarcal

13 desembre 2007 · Noticies

L’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre ha acollit aquesta tarda l’acte de presentació del Servei de Mediació Comarcal, un servei que tindrà per objectius proporcionar informació sobre la mediació als ciutadans de la Ribera d’Ebre, atendre els conflictes a resoldre en l’àmbit de la mediació comunitària i derivar els casos de mediació familiar al Centre de Mediació Familiar de Catalunya del Departament de Justícia. La jornada ha comptat amb la presència del director dels Serveis Territorials de Justícia a les Terres de l’Ebre, Federico Diego; el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, i la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, entre d’altres.

L’acte de presentació, que ha reunit un centenar d’assistents, ha inclòs diverses xerrades a càrrec de professionals dels serveis socials, com la coordinadora de Serveis Socials del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Anna Rel, o el conseller comarcal responsable d’aquest àmbit, Pere Muñoz.

El president del Consell Comarcal, Josep Solé, ha detscat que en el darrer Ple del Consell es va signar un conveni amb el Departament de Justícia per a oferir un punt d’informació al Consell Comarcal i desplegar el servei de mediació familiar i comunitària. Per la seva banda, la directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, ha explicat que el nou servei del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre donarà resposta a les problemàtiques de tipus comunitària i familiar.

Aquest servei de mediació estarà a la disposició de totes aquelles persones que estiguin empadronades a la comarca de la Ribera d’Ebre. Per iniciar la mediació és suficient que una de les parts en conflicte ompli una sol•licitud del Servei de Mediació Comarcal, que es pot demanar al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre o als Serveis Socials d’Atenció Primària al llarg de les seves permanències municipals. El servei serà gratuït per a totes aquelles persones que tinguin dret a la justícia gratuïta, i les tarifes són de 30 euros cada part en la mediació familiar i 5 euros cada part en la mediació comunitària.

Què és la mediació?
La mediació és un procés de gestió voluntari i confidencial pel qual dues o més persones en conflicte s’impliquen directament en la resolució de les seves diferències, amb la intervenció d’una tercera persona, el mediador o mediadora, que actua de forma imparcial facilitant el diàleg i propiciant l’acord.

La mediació familiar és un procés que retorna el protagonisme a les parts, les ajuda a resoldre pacíficament i per elles mateixes les discrepàncies i a prendre decisions de futur. Aquesta mediació permet assolir una ruptura amb el mínim patiment possible per a tots els membres del grup familiar, en especial per als fills.
La mediació comunitària està orientada a la resolució de conflictes en l’àmbit comunitari. Vol introduir enfocaments alternatius i visions positives en la relació entre cultures, col•lectius, veïns i generacions, així com entre la ciutadania i l’Administració. La mediació comunitària esdevé d’aquesta manera una eina de prevenció i de canvi que afavoreix la democràcia participativa.

Actualment, només són dues les comarques de les Terres de l’Ebre que compten amb aquest servei (Montsià i Ribera d’Ebre).

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: