Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Noves sessions de formació i benvinguda als ciutadans nouvinguts

28 novembre 2007 · Noticies

El mes de novembre de 2006 es van dur a terme unes sessions de benvinguda i de formació sociocultural als municipis de Móra d’Ebre, Móra la Nova i Flix, ja que en aquestes poblacions havia crescut notablement en el número de persones nouvingudes empadronades. Per aquest any 2007, es va proposar la continuïtat de les sessions de benvinguda en aquests tres municipis i l’ampliació de les sessions a la resta de poblacions de la comarca.

Amb aquestes sessions, adreçades a les persones immigrades estrangeres empadronades des del gener de 2007, es pretén col•laborar a que les persones nouvingudes aprofundeixin en el coneixement del seu nou entorn més proper: el municipi i la comarca, així com en la societat d’acollida.

L’objectiu de les sessions és apropar les institucions als ciutadans nouvinguts i donar a conèixer la xarxa de serveis i recursos comarcals que resten a la seva disposició en diferents àmbits, especialment en el de la salut, l’educació i els serveis socials.

La primera d’aquestes sessions es va dur a terme el passat dia 27 de novembre a la sala “Ca Don Ventura” de Flix. La segona va ser el dia 28 a la Sala d’actes de l’Ajuntament de Móra la Nova. També es van celebrar aquestes sessions els dies 1 i 2 de desembre a l’Escola Municipal de Música i Dansa de Móra d’Ebre, i el dia 3 de desembre a la Sala d’Actes de l’Ajuntament de la Torre de l’Espanyol.

El contingut d’aquestes sessions se centra en el punts següents:
* El municipi i la Ribera d’Ebre. Situació.
* Funcionament del sistema català de salut i xarxa de serveis.
* Funcionament del sistema educatiu a Catalunya i comunitat educativa.
* Els Serveis Socials d’Atenció Primària a Catalunya. Recursos i serveis comarcals.

Les sessions van a càrrec de professionals dels camps de la salut, l’educació i els serveis socials que treballen en institucions de la comarca. Als professionals els acompanya una persona encarregada de traduir simultàniament el contingut de les xerrades.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: