Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inaugurada l’exposició sobre el Dr. Ramon Jardí

26 novembre 2007 · Noticies

L’acte va comptar amb la presència de Josep Solé Arnal, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i de Jordi Jardí Pinyol, alcalde de Tivissa. Josep Solé va recordar l’obligació que tenen els municipis riberencs de retre homenatge als seus fills il•lustres, com és el cas del Dr. Jardí, i va afegir que la figura i obra del científic tivissà han de servir d’exemple, ja que “el seu treball i esforç permeten que la comarca i el nostre país tirin endavant”. Solé va explicar que gràcies a exposicions com aquesta, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre està duent a terme una doble funció: la pròpia dels arxius, i la de convertir-se en un espai cultural obert i dinamitzador d0activitats com ara cursos, conferències i exposicions. D’altra banda, l’alcalde de Tivissa va destacar la gran capacitat creativa i de superar obstacles de Ramon Jardí, així com el llegat que va deixar al municipi de Tivissa.

Després de l’acte d’inauguració, el Dr. Òscar Saladié, professor de la Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili, va pronunciar la conferència “Ramon Jardí: la ciència a la sang i Tivissa al cor”.

La mostra, que duu el títol de “Ramon Jardí: el científic tivissà que va inventar el pluviògraf d’intensitats”, romandrà oberta fins el dia 21 de desembre, de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15:30 a 18 hores.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: