Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones

26 novembre 2007 · Noticies

Una trentena de persones han participat en la xerrada i el taller de participació sobre la Violència en les relacions de parella que, en commemoració del Dia Internacional contra la Violència envers les Dones, ha organitzat el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, des de l’Àrea de les Dones. Aquest acte, que ha tingut lloc avui dilluns 26 de novembre a l’Ajuntament de Ginestar, s’ha realitzat amb la intencionalitat de què cada any es pugui celebrar en un municipi diferent de la comarca. La jornada ha comptat amb la presència del president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, i la coordinadora territorial de l’Institut Català de les Dones a les Terres de l’Ebre, Lola Santacatalina.

Josep Solé ha destacat la importància de totes les activitats que es duen a terme per tal d’eliminar la violència contra les dones, una lacra que afecta la nostra societat. El president de l’ens comarcal ha manifestat que, davant aquesta problemàtica, la societat civil només pot donar suport a les víctimes dels maltractaments, aïllar els delinqüents i procurar que tot el pes de la justícia recaigui sobre els maltractadors.

La xerrada i el taller els han dut a terme dues tècniques del Centre d’Intervenció Especialitzada (CIE) d’Amposta, centre que ara es traslladarà un cop per setmana a Móra d’Ebre, i que dóna atenció a les dones que han patit violència masclista, com ara abusos sexuals, assetjament laboral per raó de sexe o violència dintre de la família, i també atén als infants que pateixen una situació de maltractament vers la dona en el seu cercle familiar. La xerrada ha tractat sobre les problemàtiques en les relacions de parella i la violència dintre d’aquestes. L’acte ha comptat amb la col·laboració de l’Institut Català de les Dones, l’Associació de Dones de Ginestar i l’Ajuntament de Ginestar.

D’altra banda, l’acte d’avui ha servit per a donar a conèixer el Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD), que aviat es posarà en funcionament al Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre. Aquest servei pretén ser un espai d’acollida que esdevingui un punt de referència de les dones.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: