Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Acord per a fomentar la recollida selectiva de residus

20 novembre 2007 · Noticies

El Consorci per la Gestió dels Residus Municipals de la Ribera d’Ebre, el Priorat i la Terra Alta aprova, en sessió de la Junta de Govern celebrada el dia 15 de novembre de 2007, la signatura d’un acord amb l’Agència de Residus de Catalunya (ARC) del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya i l’empresa Gestió i Recuperació de Terrenys, SL. (GRT), titular del dipòsit de valorització de residus de Tivissa amb l’objecte d’incrementar els recursos per tirar endavant el programa de foment de la recollida selectiva.

En virtut de l’acord signat entre les parts, l’Agència finançarà el Pla d’acció per a la gestió de residus municipals a les comarques de la Ribera d’Ebre, Priorat i Terra Alta i dels municipis de l’esquerra del riu corresponents a la comarca del Baix Ebre. Aquest compromís suposa que l’ARC construirà una planta de compostatge de la fracció orgànica dels residus municipals d’aquest àmbit, i una instal·lació de tractament mecànico-biològic de la fracció resta, també de residus municipals. Aquestes infraestructures permetran implantar el model de gestió de residus municipals que impulsa el Programa de gestió de residus municipals de Catalunya, i complementaran la tasca endegada pel Consorci.

D’altra banda, l’ARC es farà càrrec de la clausura de les instal·lacions del Centre de tractament dels Magrells (a Tivissa), de titularitat pública. Està previst de constituir una comissió de seguiment d’aquesta obra i, un cop executada, GRT assumirà el tractament dels lixiviats generats posteriorment.

Per l’acord signat, GRT col·laborarà amb el Consorci en el foment de la recollida selectiva en els municipis del seu àmbit amb una aportació de 30€ per tona de residus recollits selectivament l’any anterior, amb un màxim de 180.000€ anuals mentre duri aquest acord, que té una duració prevista fins el 31 de desembre de 2007.

De forma puntual i mentre no estigui en marxa la planta mecànico-biològica de tractament de Botarell (Baix Camp), la de Tivissa gestionarà els residus municipals generats a les comarques del Tarragonès, Alt i Baix Camp i Baix Penedès. Està previst que la instal·lació de Botarell estigui en marxa a final de l’any 2009.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: