Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

L’Arxiu Comarcal acull una exposició sobre Ramon Jardí

19 novembre 2007 · Noticies

Aquest és el títol de l’exposició que sobre la figura del Dr. Ramon Jardí
(Tivissa 1881 – Barcelona 1972) organitzen l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre, el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, l’Ajuntament de Tivissa, la Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili i l’Ajuntament de Móra d’Ebre.

Un any després de l’homenatge que Tivissa va retre al Dr. Ramon Jardí, l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre acull l’exposició “Ramon Jardí: el científic tivissà que va inventar el pluviògraf d’intensitats” amb la voluntat de difondre a nivell comarcal la figura d’aquest riberenc il·lustre.

La inauguració d’aquesta exposició tindrà lloc el divendres dia 23 de novembre a les 19.30 hores a l’Arxiu Comarcal de la Ribera d’Ebre (carrer Antoni Gaudí, 23 – Móra d’Ebre). L’exposició romandrà oberta fins el dia 21 de desembre, de dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15:30 a 18 hores.

Durant aquest acte, presidit per Joan Josep Duran Miró, alcalde de Móra d’Ebre, per Josep Solé Arnal, president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i per Jordi Jardí Pinyol, alcalde de Tivissa, el Dr. Òscar Saladié, professor de la Unitat de Geografia de la Universitat Rovira i Virgili pronunciarà la conferència “Ramon Jardí: la ciència a la sang i Tivissa al cor”.

El Dr. Jardí, Catedràtic de la Facultat de Física de la Universitat de Barcelona, entre moltes altres coses a destacar és l’inventor del pluviògraf d’intensitats, conegut arreu del món en el camp de la climatologia i la meteorologia i que porta el seu nom: Pluviògraf d’Intensitats Jardí.

Ramon Jardí, tot i desenvolupar la seva vida professional a Barcelona, on va aconseguir tot tipus d’èxits, no va deixar mai de pensar en la seva terra, com ho demostra la seva implicació en les activitats socioculturals i científiques desenvolupades durant les estades al seu poble.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: