Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Emigdi Subirats i Josep M. Sáez guanyen el XIIIè Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila

19 novembre 2007 · Noticies

L’assaig “Roc Llop i Convalia. L’exili d’un poeta miravetà”, d’Emigdi Subirats i Josep Maria Sáez, es va endur el passat dissabte 17 de novembre el XIIIè Premi d’Assaig Artur Bladé i Desumvila. El veredicte es va fer públic en el sopar de lliurament de premis, celebrat al Casal Municipal de Benissanet.

Tal com va explicar Josep Moragrega, president del Centre d’Estudis de la Ribera d’Ebre (CERE) -entitat organitzadora de l’acte-, el Premi d’Assaig és un dels principals actes que organitza el CERE, és bianual i a més és la gran festa dels socis. Enguany s’ha celebrat la seva 13a edició. El premi, que s’atorga conjuntament amb el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, consisteix en una dotació de 2200 euros i la publicació i difusió del llibre guanyador.

Enguany, ha estat un any especial per al premi, ja que se celebra el centenari del naixement de l’escriptor de Benissanet que dóna nom al premi.

Aquest 2007, han estat 8 les obres que han participat en aquesta convocatòria, obres amb temàtiques ben diferents, com el riu, la dona pagesa des de la guerra civil fins als anys 60 o el mateix escriptor Artur Bladé i Desumvila. A més, també va participar un treball del CEIP Pàmies de Ginestar, titulat “Què sabem de Ginestar?”.

L’acte va comptar amb més de 160 persones, entre socis del CERE, autoritats i ciutadans de la Ribera d’Ebre. A més, el convidat d’honor va ser el vice-president de la Generalitat de Catalunya, Josep Lluís Carod-Rovira, qui va destacar que aquestes iniciatives s’han de sentir ajudades per Govern de Catalunya, i va voler recordar l’amistat que l’unia personalment amb l’escriptor Artur Bladé i Desumvila. A més, Carod-Rovira va explicar la seva intenció de cloure l’Any Bladé en un acte institucional al Palau de la Generalitat. El vice-president també va remarcar tasca positiva dels centres d’estudi de nivell comarcal, com el de la Ribera d’Ebre, ja que està contribuint a crear una important biblioteca sobre la nostra comarca.

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Josep Solé, va voler destacar en el seu discurs que a tots els participant en aquesta convocatòria “els correspon el mèrit d’haver augmentat el prestigi del premi i haver fet una important aportació al coneixement de la nostra comarca, a través dels seus estudis i treballs”. Solé va remarcar la importancia del CERE que, a les portes del 25è aniversari, “ha desenvolupat una tasca importantíssima, no només per conservat el llegat cultural de la Ribera, sinó també per a cohesionar els pobles i les persones de la nostra comarca”. El CERE, va dir Solé, “ens ha permès recuperar els nostres orígens i identitat”. Finalment, Josep Solé va definir l’acte de lliurament del Premi com “el colofó a un any intens al voltant de la figura de Bladé”, i va destacar l’esforç de l’organització i principalment de l’Associació Artur Bladé i Desumvila, que “ha permès fer justícia a una persona que amb la seva obra ha col·laborat a recuperar el sentiment d’identitat ebrenca que tan necessari era per a cohesionar el nostre territori”.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: