Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre

Logo del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Canal de Youtube del Consell Comarcal

Inaugurada l’exposició de Bladé i Desumvila a Móra la Nova

22 octubre 2007 · Noticies

Enguany se celebra el centenari del naixement de l’escriptor de Benissanet Artur Bladé i Desumvila, i aquesta exposició itinerant, que duu per nom “Artur Bladé i Desumvila. Escriptor de l’Ebre català, cronista de l’exili”, vol ser un instrument per a reconèixer la seva trajectòria i per a la difusió de la seva obra. Per aquest motiu, l’exposició remarca diversos aspectes: el Bladé memorialista de la terra natal, el Bladé activista cultural i polític, el Bladé exiliat i cronista de l’exili, el Bladé escriptor consolidat, l’obra bladeriana i la crítica. La mostra compta amb 14 plafons que recorren cronològicament la vida de l’autor amb textos seus, seleccionats per Xavier Garcia.
Després que la mostra veiés la llum per primer cop el gener passat a Barcelona, ha estat recorrent diverses ciutats i pobles del país, com ara Tortosa, Benissanet (poble natal de l’autor), Miravet, Riba-roja d’Ebre, Lleida, Móra d’Ebre, Ascó, Flix o Rasquera, i ara l’exposició s’ha ubicat al Mas de la Coixa de Móra la Nova, on es podrà visitar fins el 24 d’octubre, per a després passar a ser exposada a l’estand de l’Institut Ramon Muntaner durant la Fira de Móra la Nova. Finalment, l’exposició tornarà al poble natal de l’escriptor per a quedar-s’hi.
En la inauguració van estar presents entre d’altres, el director dels serveis territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre i vicepresident de l’Institut Ramon Muntaner, Xavier Vega; la directora del mateix institut; el fill de l’escriptor, Artur Bladé, i la presidenta de l’Associació Artur Bladé i Desumvila de Benissanet, Núria Grau.
Tot seguit, Xavier Garcia va presentar els dos primers volums de l’Obra Completa de l’escriptor. Cada any s’aniran publicant més volums, que en total inclouran la trentena de llibres que Bladé va escriure, per tal que tothom pugui accedir a l’Obra Completa de l’autor ebrenc.

Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre | Plaça Sant Roc, 2 | 43740 Móra d'Ebre | 977401851 | consell@riberaebre.org
Amb el suport de: